Lemond még egy városi tanácsos Székelyudvarhelyen

2022. május 24. – 14:28

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Nem csak Pálfi Kinga alpolgármesteri, hanem dr. Kurtus István képviselői lemondásáról is tudomást kell vennie a székelyudvarhelyi helyi tanácsnak a május végi rendes ülésén – értesült az uh.ro.

A POL csapatának alaptagja megerősítette a hírt a lapnak, hogy május 11-én iktatta a dokumentumot, és közölte: döntése végleges, amiről tájékoztatta a polgármestert és a frakciót is.

A lap kérdésre úgy értékelte, hogy eddig tudta érdemben segíteni a csapatot a munkában, most jött el az ideje, hogy felálljon. „Amikor megkeresett Gálfi, a csapat úgy állt össze, hogy minél tágabb területet fedjen le. Én az egészségügyben vállaltam szerepet, amit lehetett, azt megtettem, a projektek elő vannak készítve. Ami hátra van, már nem azon múlik, hogy ott vagyok és megszavazom” – nyilatkozta az uh.ro-nak.

A tanácsos lemondása ugyanakkor nem elszigetelt eset, az alpolgármester és a városmenedzser nemrégiben egyszerre történt felmondása után kerül rá sor. Erre a felvetésre, hogy közük lehet-e egymáshoz, Kurtus azt válaszolta, hogy ő már azelőtt, 4-6 hete gondolkodott rajta, és nem amiatt adta be a felmondását, mert ők is felmondtak, de leszögezte: „természetesen, nem lehet elvonatkoztatni tőle, ez is közelebb vitt a döntésemhez”.

Fontosnak tartotta ugyanakkor tisztázni, hogy nem is Gálfi Árpád miatt mondott fel, vagyis nem azért, mert nem tudna vele együtt működni, vagy lényegesen eltérnének a nézeteik a város működéséről. Épp ellenkezőleg, azt mondta, hogy számára a csapat együtt volt Gálfival, és az a véleménye, hogy vele együtt tovább lehetett volna menni.

Kurtus lemondási szándékáról egyébként már tavaly augusztusban is voltak híresztelések, de akkor és most is cáfolta, hogy Pál Dénest, András Lehelt és Szabó Zsuzsát követte volna, akik annak idején léptek ki a városi tanácsból.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!