Frissítve: alpolgármester és városmenedzser nélkül maradt Székelyudvarhely

2022. május 5. – 15:30

frissítve

Frissítve: alpolgármester és városmenedzser nélkül maradt Székelyudvarhely
Pálfi Kinga és Albert Sándor – Fotó: UH.ro

Másolás

Vágólapra másolva

Csütörtök délelőtt lemondott tisztségéről Pálfi Kinga alpolgármester és Albert Sándor városmenedzser Székelyudvarhelyen. A felmondás iktatása után sajtótájékoztatót szerveztek, hogy tisztázzák a körülményeket – írta meg az uh.ro.

A helyi portál még kedden tett közzé egy videót, ahol reagáltatni próbálták az érintetteket a már korábban felröppenő „hírekre”. Állítólag már a hétfő délutáni POL-os frakcióülésen tervezték, hogy bejelentik lemondásukat.

Az újságíróknak szerdán még csak annyit mondtak, hogy „nincs iktatva a lemondási papír”.

Frissítés: Pálfi Kinga volt alpolgármester a sajtó előtt elmondta, hogy Gálfi Árpád polgármesterrel egészen megromlott a viszonya. Ahogy fogalmazott, egy kis idővel a kinevezése után „megbicsaklott” a tisztsége, volt, hogy azért érte megrovás, mert nem egyeztetett bizonyos témákban, amelyek az ő hatáskörébe tartoztak, máskor pedig számtalan akadályba ütközött, a válasz pedig általában az volt, hogy „nem lehet megcsinálni”.

„Az volt az érzésem, hogy sokszor a döntéseimet a polgármester úr felülbírálta, belenyúlt a feladatköreimbe, még ha jószándékkal is, de megnyírbálta az autoritásomat”

-idézi a volt polgármestert az uh.ro.

Pálfi ugyanakkor azt is elmondta, hogy nem kételkedik Gálfi polgármester jó szándékában, viszont nem partneri, hanem inkább politikai ellenfél képet alakított ki róla.

Albert Sándor: én nem erre vállalkoztam 14 hónappal ezelőtt

A volt városmenedzser azt mondta, egyszerre annyi feladatkör ráhárult, hogy már nem bírta a terhelést.

A sajtótájékoztatón rámutatott: a menedzser feladata, hogy koordinálja a polgármesteri hivatal műszaki, gazdasági és fejlesztési igazgatóságait. Mikor ő elvállalta a tisztséget, akkor szerinte kompetens, tapasztalt személyek vezették még ezeket, csakhogy időközben „sorra mondtak le alapemberek – előbb a gazdasági, majd a fejlesztési igazgató és három, a választási listán előkelő helyen szereplő POL-os önkormányzati képviselő is”.

Erre külön rátett, hogy a műszaki igazgató is lebetegedett és ahogy fogalmazott:

2020 decemberére már három igazgatót kellett helyettesítenie.

A volt városmenedszer kifejtette: volt próbálkozás arra, hogy ezt a krízishelyzetet kezeljék, ámbár elmondása szerint új jogi és pénzügyi helyzetek adódtak, amiket nem tudtak kellőképpen menedzselni, ráadásul az új pályázati lehetőségek, és az energiaárak krízise újra kibillentették őket.

„Ami az energiát adja, ami táplál, az a csapat sikere, a pozitív visszajelzések. Ezekből volt a legkevesebb, konfliktusból viszont annál több, még ha személyesen nem is érintettek. Ezek azok a tényzők, amiért 14 hónap után nem tudom és nem is biztos, hogy kell folytatnom ezt a megbízást” – idézi Albert Sándort a helyi portál.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!