Egyszerű indítványt nyújtana be Novák Eduárd ellen az AUR, mivel szerintük nem tudja elénekelni a román himnuszt

2022. május 23. – 19:10

Másolás

Vágólapra másolva

A Románok Egyesüléséért Szövetség (AUR) egyszerű indítványt készül benyújtani Novák Eduárd sportminiszter ellen – jelentették be hétfőn a párt képviselői.

Az Agerpres közlése szerint az AUR sajtótájékoztató keretében közölte: szerdáig gyűjtik az indítvány benyújtásához szükséges aláírásokat és már aznap be is terjesztenék a dokumentumot.

A sajtótájékoztatóról készült videó elérhető a párt Facebook-oldalán, a Novák Eduárdot érintő rész 8 perc 40 másodperctől kezdődik.

Gianina Şerban AUR-os törvényhozó arról beszélt, hogy szerinte Novák „dacos” és „sértő” magatartást tanúsított Románia állampolgáraival szemben, amikor egy televíziós műsorban nem akarta vagy nem tudta elénekelni a román himnusz néhány sorát.

A történet előzménye, hogy Novák Eduárd sportminisztert május 15-én behívták a B1 hírtelevízió adásába, hogy átbeszéljék a hoki világbajnokságon kirobbant székelyhimnusz-botrányt, a műsorvezető pedig elkezdte a román himnusz első két sorát és felkérte Novákot, hogy folytassa. Novák reakciója nem nyerte el az AUR tetszését.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!