Novák Katalin megérkezett Romániába

2022. május 19. – 20:02

Másolás

Vágólapra másolva

Megérkezett Novák Katalin, Magyarország köztársasági elnöke Romániába. A hivatalát a múlt héten elfoglaló magasrangú vendéget a kolozsvári repülőtéren Vákár István, a Kolozs Megyei Tanács alelnöke fogadta.

Novák Szentendréről érkezett Kolozsvárra, ahol ma a Szabadtéri Néprajzi Múzeum Erdély épületegyüttesének megnyitóján vett részt. Ünnepi felszólalásában Novák ott azt mondta, hogy Kolozsvár mellett ellátogat Magyarlapádra, ahol tíz most felújított templom egyikének szentelésén lesz jelen. Ezen kívül meglátogatja a nagyenyedi Bethlen Gábor Kollégiumot, és ahogy már korábban is megírtuk, szombaton Gyulafehérváron felavatja Bethlen Gábor erdélyi fejedelem szobrát. Novák Katalin a Magyar Református Egység Napja ünnepségsorozatra érkezett Romániába.

Egyébként nem ez az első külföldi útja köztársasági elnökként, szerdán, május 17-én Varsóba látogatott, ahol Andrzej Dudával, Lengyelország köztársasági elnökével, Elzbieta Witekkel, a szejm elnökével és Mateusz Morawiecki miniszterelnökkel tárgyalt.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!