Erdélybe vezet a frissen beiktatott köztársasági elnök, Novák Katalin egyik első útja

2022. május 16. – 15:41

Erdélybe vezet a frissen beiktatott köztársasági elnök, Novák Katalin egyik első útja
Novák Katalin köztársasági elnök az államfő beiktatási díszceremóniáján az Országház előtt, a Kossuth téren 2022. május 14-én – Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Másolás

Vágólapra másolva

Erdélybe látogat május 21-én, szombaton Novák Katalin frissen beiktatott köztársasági elnök. Az államfő Gyulafehérváron vesz részt a Magyar Református Egység Napján, tájékoztat az Erdélyi Református Egyházkerült közleménye.

A Magyar Református Egyház tíz egyházkerületének a részvételével zajló ünnepségen leleplezik Bethlen Gábor fejedelem egészalakos szobrát Gyulafehérvár központjában. A tájékoztatás szerint Novák Katalin beszédet is mond az avatóünnepségen.

Az ünnepségsorozat részeként istentisztelet is tartanak, amelyen Balog Zoltán, a Magyarországi Református Egyház zsinatának lelkészi elnöke szolgál.

A Magyar Református Egység Napja ünnepségsorozatot május 19-21. között szervezik meg, Nagyenyeden és Gyulafehérváron. Az eseményről itt lehet részletesebben olvasni.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!