Fellép az egyetemen történt visszaélések ellen a BBTE Színház- és Filmművészeti Karának vezetősége

2022. május 19. – 13:35

Másolás

Vágólapra másolva

Sajtóközleményben vállaltak szolidaritást az áldozatokkal, és határozottan elítélték a bántalmazó magatartást.

A kolozsvári BBTE Színház- és Filmművészeti Kara szerdán sajtóközleményt adott ki, amelyben bejelentette, hogy egy sor intézkedést készül gyakorlatba ültetni az egyetemen történt visszaélések megfékezésére, írja a Cultura la dubă.

A Scena9 nemrég közölt egy cikket, amelyben több áldozat névtelenül beszél a bántalmazásokról, melyeket az egyetem egyes oktatói követtek el velük szemben.

A Színház- és Filmművészeti Kar sajtóközleménye:

„A sajtóban és a közösségi médiában megjelent, a szakképzésben történt visszaélésekről szóló beszámolók nyomán a Színház- és Filmművészeti Kar vezetősége szolidaritását fejezi ki a visszaélések áldozataival, és határozottan elítéli az ilyen magatartást. Szeretnénk biztosítani közösségünk tagjait arról, hogy minden szükséges lépést megteszünk annak érdekében, hogy bizalmon, szakmaiságon és biztonságon alapuló oktatási légkört teremtsünk.

A kolozsvári Babeș-Bolyai Tudományegyetem központi épülete – Fotó: ubbcluj.ro
A kolozsvári Babeș-Bolyai Tudományegyetem központi épülete – Fotó: ubbcluj.ro

Megkezdjük a tanítási folyamat etikájának és integritásának belső ellenőrzését, a közösségünk tagjai számára ingyenes és állandó pszichológiai tanácsadást biztosítunk, valamint egy diákokat, diplomásokat és szakembereket tömörítő munkacsoportot szervezünk a szakképzés sajátos problémáihoz igazított etikai és szakmai magatartási kódex kidolgozására és végrehajtására.

Határozottan arra biztatjuk az ilyen, elítélendő cselekmények áldozatait vagy szemtanúit, hogy ne hallgassanak.”

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!