Országos szintű pedagógus továbbképző központot adtak át Nagyváradon

2022. május 15. – 17:27

Országos szintű pedagógus továbbképző központot adtak át Nagyváradon
A képen balról jobbra Szabó Ödön, Kelemen Hunor, Cseke Attila, jobb oldalt Kallós Zolán oktatási államtitkár – Fotó: Kelemen Hunor FB-oldala

Másolás

Vágólapra másolva

Közel kilenc év után átadásra került az Országos Magyar Továbbképző Központ, amely a magyar pedagógusok állandó továbbképző központjaként fog működni – jelentette be Kelemen Hunor Facebook oldalán.

Az RMDSZ elnökének elmondása szerint 2014-ben kezdték el a tervezést, amikor először volt Románia miniszterelnök-helyettese, költségvetés és helyszín is lett volna hozzá, a projektet azonban helyi politikai döntések hátráltatták.

„A mai nap azonban a sikerről szól. A mi dolgunk, a politikusok dolga véget ér, és a szakmáé lesz a felelősség, hogy ezt az intézményt a magyar pedagógusoknak egy állandó továbbképző központjaként működtesse tovább. Természetesen nem hagyunk magára senkit, évente elő fogjuk teremteni a működéshez szükséges költségvetést Bukarestben, és bármikor legyen is szükség ránk, mi azonnal segíteni fogunk!” – mondta a szövetség elnöke.

Támogasd a Transtelexet!

Az erdélyi közösségnek saját, független lapja csak akkor lehet, ha azt az olvasótábora fenntartja. Támogass minket akár alkalmi jelleggel, ha pedig teheted, állíts be rendszeres támogatást!

Támogatom!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!