Országos szintű pedagógus továbbképző központot adtak át Nagyváradon

2022. május 15. – 17:27

Országos szintű pedagógus továbbképző központot adtak át Nagyváradon
A képen balról jobbra Szabó Ödön, Kelemen Hunor, Cseke Attila, jobb oldalt Kallós Zolán oktatási államtitkár – Fotó: Kelemen Hunor FB-oldala

Másolás

Vágólapra másolva

Közel kilenc év után átadásra került az Országos Magyar Továbbképző Központ, amely a magyar pedagógusok állandó továbbképző központjaként fog működni – jelentette be Kelemen Hunor Facebook oldalán.

Az RMDSZ elnökének elmondása szerint 2014-ben kezdték el a tervezést, amikor először volt Románia miniszterelnök-helyettese, költségvetés és helyszín is lett volna hozzá, a projektet azonban helyi politikai döntések hátráltatták.

„A mai nap azonban a sikerről szól. A mi dolgunk, a politikusok dolga véget ér, és a szakmáé lesz a felelősség, hogy ezt az intézményt a magyar pedagógusoknak egy állandó továbbképző központjaként működtesse tovább. Természetesen nem hagyunk magára senkit, évente elő fogjuk teremteni a működéshez szükséges költségvetést Bukarestben, és bármikor legyen is szükség ránk, mi azonnal segíteni fogunk!” – mondta a szövetség elnöke.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!