Kigyulladt két nagyváradi cég raktára, a tűz 4000 négyzetméteren égett

2022. május 13. – 14:50

Másolás

Vágólapra másolva

Tűz ütött ki péntek reggel egy Borsi út menti raktárépületben Nagyváradon, a környéket fekete füst borította el – közölte az Ebihoreanul.

A helyi lapnak Camelia Rosca őrnagy, a Bihar megyei Sürgősségi Helyzetek Felügyelőségének (ISU) szóvivője azt mondta, több mint 30 tűzoltó 8 tűzoltóautóval próbálja eloltani a 4000 négyzetméteren égő tüzet.

A tűzoltók a déli órákban is oltották még a tüzet, eltávolították a csarnokot körülvevő kerítés egy darabját, hogy a tűzoltókocsikat vízzel lássák el az út túloldalán lévő tűzcsapokból, ami forgalmi fennakadásokat eredményezett. A tűzoltók kívülről oltották a tüzet, nem léptek be az épületbe, mert annak szerkezete instabillá vált.

Az épületben két vállalat működött, az alkalmazottaikat evakuálták. Két személynek egészségügyi ellátásra volt szüksége: egyikük égési sérüléseket szenvedett a kezén, a másik pánikrohamot kapott. A tűzoltással párhuzamosan a tűzoltók esetleges áldozatok után kutattak az épületben. A helyi lap forrásai szerint egy berendezési tárgyakat és anyagokat forgalmazó cég, valamint a futárcég bérelte az ingatlant, mindkét cég raktára leégett.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!