Frissítve – Elfogták a Colectiv-per szökésben lévő elítéltjét

2022. május 13. – 12:53

Frissítve – Elfogták a Colectiv-per szökésben lévő elítéltjét
Forrás: a Román Rendőrség honlapja

Másolás

Vágólapra másolva

Országosan körözik a Colectiv-per egyik vádlottját, akinek a jogerős ítélet csütörtöki kihirdetése után börtönbe kellett volna vonulnia, de a hatóságok nem találják.

Antonina Radu tűzoltóra 8 év és 8 hónap szabadságvesztést szabott ki a bukaresti táblabíróság hivatali visszaélés miatt. A Digi24 szerint a nőt csütörtökön keresték a lakásán a rendőrök, hogy börtönbe kísérjék, de nem jártak sikerrel. Ezért elrendelték az országos körözését.

A Colectiv klubban történt tragédia évében, 2015-ben Antonina Radu a bukaresti katasztrófavédelmi felügyelőség felügyelője volt. Azért került bíróság elé, mert a szórakozóhely ellenőrzésekor nem hívta fel az üzemeltetők figyelmét a tűzvédelmi szabályok megszegésére.

Mint ismert, a bukaresti táblabíróság többnyire valamelyest enyhítette az alapfokon eljáró bukaresti törvényszék által kiszabott büntetéseket. A klub üzemeltetőit és a végzetes tűzijátékot elindító pirotechnikusokat így is 6 és 11 év közötti, a szórakozóhely működését engedélyező volt 4. kerületi polgármestert, Cristian Popescu-Piedonét pedig 4 éves letöltendő börtönbüntetésre ítélték.

Frissítés:

A Román Rendőrség péntek délután közölte, hogy a 43 éves, szökésben lévő nőt a Moldovai Köztársaság területén elfogták a moldovai rendőrök.

Adjuk össze, adjuk ki TGM kolozsvári esszéit!

2 millió forintot, vagy ennek megfelelő 26 000 lejt / 5330 eurót szeretnénk összegyűjteni, hogy kiadhassuk Tamás Gáspár Miklós Kolozsvári esszék című kötetét. Azoknak a támogatóknak, akik ehhez külön hozzájárulnak, a neve a könyvben is megjelenik majd támogatóként.

Támogatom!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!