Gálfi lemondását követeli a székelyudvarhelyi POL

2022. május 6. – 10:55

frissítve

Gálfi lemondását követeli a székelyudvarhelyi POL
A POL képviselői – Fotó: Szász Attila / Uh.ro

Másolás

Vágólapra másolva

Pálfi Kinga volt alpolgármester és Albert Sándor volt városmenedzser távozása után a polgármester lemondását kéri a Székelyudvarhelyi Szabad Emberek (POL) pártja.

Péntek reggel sajtótájékoztatót tartott a POL-frakció vezetője és helyettese, Godra Zsolt és Péter Balázs. Mint kifejtették, tévedtek, mikor azt hitték, hogy együtt tudnak dolgozni Gálfi Árpáddal. Szerintük nem rendelkezik megfelelő vezetői képességekkel, és ő a felelős a hivatal működésképtelenné válásáért – tudósít a fejleményekről az uh.ro.

Elmondták, hogy Gálfi Árpádot még csütörtök reggel keresték meg kérésükkel, hogy a polgármester a POL-os képviselőkkel együtt mondjanak le tisztségükről, erre Gálfi azt mondta, hogy kitart a végletekig.

„Ez esetben a POL tagjai sem távoznak, mert egyenlő lenne azzal, hogy bedobják a gyeplőt. A POL nem fog alpolgármestert jelölni. Ha van egy konstruktív javaslat, nem fogjuk megtorpedózni” – mondta a két frakcióvezető.

Kifejtették, hogy volt egy bizonyos együttműködési protokollum a POL és Gálfi között, ezt a tagok betartották, a polgármester viszont nem. Utólag bevallották, egyszerűbb lett volna, ha Gálfi valamelyik ellenfelét támogatják – mondta Godra.

Gálfi Árpád a legutóbbi helyhatósági választásokon a POL színeiben kampányolt, azonban egy fél évre rá, 2021. áprilisában (utólag kiderült, hogy már januárban) megfosztották tagságától. A pontos indokot nem lehet tudni, a polgármester szerint erre azért került sor, mert a parlamenti választásokon az RMDSZ mellett kampányolt. Egy másik indok, hogy egy akkoriban frissen bejegyzett új párttal is közreműködött.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!