Gálfi lemondását követeli a székelyudvarhelyi POL

2022. május 6. – 10:55

frissítve

Gálfi lemondását követeli a székelyudvarhelyi POL
A POL képviselői – Fotó: Szász Attila / Uh.ro

Másolás

Vágólapra másolva

Pálfi Kinga volt alpolgármester és Albert Sándor volt városmenedzser távozása után a polgármester lemondását kéri a Székelyudvarhelyi Szabad Emberek (POL) pártja.

Péntek reggel sajtótájékoztatót tartott a POL-frakció vezetője és helyettese, Godra Zsolt és Péter Balázs. Mint kifejtették, tévedtek, mikor azt hitték, hogy együtt tudnak dolgozni Gálfi Árpáddal. Szerintük nem rendelkezik megfelelő vezetői képességekkel, és ő a felelős a hivatal működésképtelenné válásáért – tudósít a fejleményekről az uh.ro.

Elmondták, hogy Gálfi Árpádot még csütörtök reggel keresték meg kérésükkel, hogy a polgármester a POL-os képviselőkkel együtt mondjanak le tisztségükről, erre Gálfi azt mondta, hogy kitart a végletekig.

„Ez esetben a POL tagjai sem távoznak, mert egyenlő lenne azzal, hogy bedobják a gyeplőt. A POL nem fog alpolgármestert jelölni. Ha van egy konstruktív javaslat, nem fogjuk megtorpedózni” – mondta a két frakcióvezető.

Kifejtették, hogy volt egy bizonyos együttműködési protokollum a POL és Gálfi között, ezt a tagok betartották, a polgármester viszont nem. Utólag bevallották, egyszerűbb lett volna, ha Gálfi valamelyik ellenfelét támogatják – mondta Godra.

Gálfi Árpád a legutóbbi helyhatósági választásokon a POL színeiben kampányolt, azonban egy fél évre rá, 2021. áprilisában (utólag kiderült, hogy már januárban) megfosztották tagságától. A pontos indokot nem lehet tudni, a polgármester szerint erre azért került sor, mert a parlamenti választásokon az RMDSZ mellett kampányolt. Egy másik indok, hogy egy akkoriban frissen bejegyzett új párttal is közreműködött.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!