Jogerősen elítéltek egy bukaresti orvost, aki kevesellte a páciensek által felajánlott hálapénzt

2022. május 5. – 12:59

Másolás

Vágólapra másolva

A katonai orvos kerek perec megmondta betegeinek, hogy mennyi az annyi, és ha kevesellte a kenőpénzt, akkor nem volt hajlandó megműteni a pácienst.

Radu Viorel Vrăcioiu orvos-ezredest, a bukaresti Dr. Carol Davila Központi Katonai Sürgősségi Kórház fül-orr-gégész főorvosát 2 év, 5 hónap és 10 nap felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte a bukaresti katonai fellebbviteli bíróság abban az ügyben, amelyben vesztegetéssel és vesztegetésre való felbujtással vádolták – írja az Agerpres nyomán a G4Media.

Az orvos azután vált híressé, hogy szemrehányást tett egy betegének, amiért túl kevés pénzt adott neki az elvégzendő műtétre, mondván, hogy 200 lejért nem hajlandó bemenni a műtőbe.

A Bukaresti Katonai Fellebbviteli Bíróság elutasította Radu Viorel Vrăcioiu fellebbezését és helybenhagyta a Bukaresti Katonai Bíróság által 2021 júliusában kiszabott ítéletet, a döntés tehát jogerős.

A bírák Radu Viorel Vrăcioiu-t 3 év próbaidő letöltésére kötelezték, amely idő alatt köteles részt venni egy társadalmi reintegrációs programban, és 60 napig fizetetlen közmunkát is végezni. A katonaorvost 2 évre eltiltották attól is, hogy orvosként dolgozzon az állami egészségügyi rendszerben.

Radu Viorel Vrăcioiu ezredes ellen a DNA 2019 márciusában emelt vádat vesztegetés és vesztegetésre való felbujtás miatt. Az orvost 2018. november 29-én a DNA ügyészei tetten érték, amikor 500 lej kenőpénzt fogadott el egy férfitól a feleségén végzett műtét kapcsán.

Az orvost azután jelentették fel a Korrucióellenes Ügyészségen, hogy két nappal korábban, a műtét előtt szemrehányást tett a páciensnek, hogy a 200 lejes összeg túl kevés, és azt mondta neki, ezért a pénzért a rendelőből el sem megy a műtőig.

A nyomozók azt is megállapították, hogy 2018. november 28-án Radu Viorel Vrăcioiu egy hasonló orvosi beavatkozásért 500 lejes összeget kapott egy másik betegtől.

Támogasd a Transtelexet!

Az erdélyi közösségnek saját, független lapja csak akkor lehet, ha azt az olvasótábora fenntartja. Támogass minket akár alkalmi jelleggel, ha pedig teheted, állíts be rendszeres támogatást!

Támogatom!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!