A Kiberbiztonsági Igazgatóság weboldala sem úszta meg a hackertámadást

2022. április 30. – 12:07

A Kiberbiztonsági Igazgatóság weboldala sem úszta meg a hackertámadást
Fotó: az Országos Kiberbiztonsági Igazgatóság (DNSC) Facebook-oldala

Másolás

Vágólapra másolva

Folytatódik a romániai kormányzati intézmények, pártok és magánvállalatok weboldalai elleni kibertámadások sorozata, szombat hajnalban az Országos Kiberbiztonsági Igazgatóság (DNSC) honlapját, a www.dnsc.ro-t érte terheléses (DDoS) támadás – közölte az Agerpres.

Az intézmény beszámolója szerint hajnali 2 óra 30 perckor észlelték a támadást, a weboldalt végül 8 óra 30 perckor már elérhetővé tették a szakembereik.

Ezzel párhuzamosan a Szociáldemokrata Párt (PSD) részéről is jelezték, hogy az ők honlapjuk is elérhetetlenné vált péntek este, igaz, csak negyedórás kiesés volt ebben az esetben. A PSD hangsúlyozta, hogy Oroszország áll a kibertámadások hátterében.

A Kiberbiztonsági Igazgatóság figyelmeztetett: hangsúlyos figyelmet kell szentelni a weboldalak és a kiberinfrastruktúrák védelmét szolgáló intézkedéseknek, ennek érdekében egy útmutatót is közzétettek.

Az első, kormányzati oldalakat érintő támadásokról péntek reggel érkeztek a hírek, később a támadásokat az oroszbarát Killnet nevű hackercsoport vállalta fel.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!