A Kiberbiztonsági Igazgatóság weboldala sem úszta meg a hackertámadást

2022. április 30. – 11:07

A Kiberbiztonsági Igazgatóság weboldala sem úszta meg a hackertámadást
Fotó: az Országos Kiberbiztonsági Igazgatóság (DNSC) Facebook-oldala

Másolás

Vágólapra másolva

Folytatódik a romániai kormányzati intézmények, pártok és magánvállalatok weboldalai elleni kibertámadások sorozata, szombat hajnalban az Országos Kiberbiztonsági Igazgatóság (DNSC) honlapját, a www.dnsc.ro-t érte terheléses (DDoS) támadás – közölte az Agerpres.

Az intézmény beszámolója szerint hajnali 2 óra 30 perckor észlelték a támadást, a weboldalt végül 8 óra 30 perckor már elérhetővé tették a szakembereik.

Ezzel párhuzamosan a Szociáldemokrata Párt (PSD) részéről is jelezték, hogy az ők honlapjuk is elérhetetlenné vált péntek este, igaz, csak negyedórás kiesés volt ebben az esetben. A PSD hangsúlyozta, hogy Oroszország áll a kibertámadások hátterében.

A Kiberbiztonsági Igazgatóság figyelmeztetett: hangsúlyos figyelmet kell szentelni a weboldalak és a kiberinfrastruktúrák védelmét szolgáló intézkedéseknek, ennek érdekében egy útmutatót is közzétettek.

Az első, kormányzati oldalakat érintő támadásokról péntek reggel érkeztek a hírek, később a támadásokat az oroszbarát Killnet nevű hackercsoport vállalta fel.

Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!