Kibertámadás érte a kormányzati oldalakat. Frissítve: oroszbarát hackercsoport vállalta a felelősséget

2022. április 29. – 09:32

Másolás

Vágólapra másolva

Terheléses támadás (DDOS) érte péntek reggel a romániai kormány (www.gov.ro), a védelmi minisztérium (mapn.ro), a Román Határőrség (politiadefrontiera.ro), a Román Vasúttársaság (cfrcalatori.ro) és egy pénzintézet weboldalait – adta hírül az Agerpres hírügynökség.

A kormányzati informatikusok az intézmények szakértőivel együtt jelenleg a hozzáférések helyreállításán dolgoznak, közben a kormány és a védelmi minisztérium oldala elérhetővé vált.

Frissítve: a Killnet oroszbarát hackercsoport Telegramon üzent: ők indították a terheléses támadást a romániai kormányzati oldalak ellen. Itt leszögezik, hogy kimondottan Marcel Ciolacu kijelentései miatt indították a támadást, a képviselőház elnöke ugyanis csütörtökön azt nyilatkozta, hogy Románia hajlandó lesz fegyverekkel támogatni Ukrajnát, ha a helyzet megköveteli.

A Killnet azt írta, hogy „ez az utolsó dolog, amit a román kormány megtehet”.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!