Ciucă: „Katonai karrierem alatt nem volt részem ennyire megrázó látványban”

2022. április 28. – 09:05

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A miniszterelnök szerint „megengedhetetlen és felfoghatatlan” amit az orosz hadsereg véghez visz Ukrajnában.

Nicolae Ciucă miniszterelnök úgy nyilatkozott a román közszolgálati televízió szerda esti műsorában, hogy az Ukrajna háború sújtotta övezeteiben tett látogatása során olyan megrázó látványban volt része, mint katonai karrierje alatt soha, írja az Agerpres.

Ciucă arról számolt be, hogy lesújtották a látottak. 'Katonai karrierem van, voltam már hasonló konfliktuszónákban, volt már hasonló látványokban részem, de soha nem ennyire megrázóban' – fogalmazott, hozzátéve, számára lehetetlen a megértés leghalványabb jelét is adni egy ilyen rombolást okozó megnyilvánulással szemben.

Elmondta, romba döntött lakóövezeteket, iskolákat, kórházakat látott, mert figyelmen kívül hagyták a fegyveres harcnak azt az alapvető szabályát, hogy a civilek lakta területeket és bizonyos épületeket védeni kell. 'Ez teljes mértékben megengedhetetlen és felfoghatatlan, és ezt elmondtam az elnöknek és a miniszterelnöknek is. Románia elítéli ezeket az atrocitásokat, ezeket a háborús bűnöket. Ezek nem maradhatnak büntetlenül' – jelentette ki a miniszterelnök.

Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!