Megbírságolt két tévécsatornát az Országos Audiovizuális Tanács

2022. április 27. – 18:25

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Egyebek mellett „mérgező oltásokról”, „nem létező háborúról” és „titkos ukrán laboratóriumokról” szóló álhírekkel traktálták a nézőiket.

Bírságot rótt ki szerdán az Országos Audiovizuális Tanács (CNA) a News România és a Naşul TV televíziócsatornákra a korrekt tájékoztatás elvének megszegése miatt, írja az Agerpres.

Mindkét szankciót Mircea Toma javasolta, a testület pedig egyhangúlag megszavazta.

A Naşul TV az audiovizuális törvény 64-es cikkelyében foglaltakat hágta át, amely korrekt, leellenőrzött, pártatlan és jóhiszemű tájékoztatást követel meg az audiovizuális médiaszolgáltatóktól. A csatornát 5000 lejre büntették, mert műsoraiban olyanokat állítottak, mint 'az oltás méreg', 'a kötelező oltás egyenlő a kötelező elgázosítással', ugyanakkor az is elhangzott, hogy az ukrajnai háború 'nem létezik'.

A News România 20.000 lejes pénzbírságot kapott, mert a jóhiszeműség és egyensúly elvét figyelmen kívül hagyva adott teret bizonyos kijelentéseknek az Ukrajna területén lévő állítólagos biológiai kutatólaboratóriumokról.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!