Állítólag újabb transznisztriai településen volt robbantás, a célpont egy orosz fegyverraktár lehetett

2022. április 27. – 12:28

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A transznisztriai hatóságok azt állítják, hogy Ukrajna irányából támadás érte Cobasna települést, ahol jelentős orosz fegyver- és lőszerraktár található – írta meg a G4media portál.

„Kedd este több ukrajnai drónt is azonosítottak Cobasna falu felett, Rîbnița régióban. Április 27-én reggel 8 óra 45 perckor Ukrajnából tüzet nyitottak. Halálos áldozatok nincsenek” – közölte a szeparatista régió belügyminisztériuma.

A G4media portál szerint nem sokkal a hatóság közleménye után egy másik magasrangú tisztségviselő azt mondta, hogy Cobasnában minden rendben van és csak egy lövés történt.

Maia Sandu, a Moldovai Köztársaság elnöke hétfőn arról nyilatkozott, hogy a moldovai hatóságok birtokába jutott információk szerint a transznisztriai térségben a különböző helyi erők érdekeltek a helyzet destabilizálásában és arra törekszenek, hogy olyan reakciókat váltsanak ki, amelyek kockázatot jelentenek a Moldovai Köztársaság számára.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!