Nicolae Ciucă Kijevben találkozott Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel

2022. április 26. – 21:51

Másolás

Vágólapra másolva

A román miniszterelnök teljes támogatásáról biztosította az ukránokat „az Oroszország által elkövetett illegális és erkölcstelen agresszió” kapcsán. Ugyanakkor szóvá tette az ukrajnai román közösség jogait is.

Közösségi oldalán adott hírt Nicolae Ciucă román miniszterelnök arról, hogy kedden Kijevbe látogatott, ahol tárgyalt Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel. Támogatásáról biztosította az ukrán vezetőt az orosz agresszióval szemben, ugyanakkor kifejtette: az etnikai kisebbségek “hidat képeznek” a két ország között.

"Megtiszteltetés volt számomra, hogy ma Kijevben találkozhattam Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel – írta közösségi oldalán Ciucă.


Biztosítottam őt Románia teljes támogatásáról az Oroszország által elkövetett illegális és erkölcstelen agresszió, a kegyetlenségek és az országot ért anyagi pusztítás megállítására irányuló erőfeszítésekben.

Biztosítottam Zelenszkij elnököt, hogy Románia ezekben a nehéz időkben támogatja a nemzetközi bűncselekmények bűnöseit felelősségre vonó nemzetközi vizsgálat lefolytatását, többek között a román kormány által a közelmúltban a Nemzetközi Büntetőbíróság vagyonkezelői alapjához való önkéntes pénzügyi hozzájárulás révén.

Az ukrajnai román közösség és a romániai ukrán közösség igazi hidat képez társadalmaink között. Az ukrajnai románok Ukrajna jó állampolgárai. A román nemzetiségűek identitáshoz fűződő jogainak teljes körű tiszteletben tartása, beleértve a nyelvi jogokat is, erősebbé teszi az ukrán társadalmat.

Ugyanakkor közöltem Zelenszkij elnök úrral, hogy támogatjuk Ukrajna törekvéseit az Európai Unióba való integrációra, és gratuláltam neki a csatlakozási kérdőív első részére adott válaszához."

Támogasd a Transtelexet!

Az erdélyi közösségnek saját, független lapja csak akkor lehet, ha azt az olvasótábora fenntartja. Támogass minket akár alkalmi jelleggel, ha pedig teheted, állíts be rendszeres támogatást!

Támogatom!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!