Erőszakos összecsapások voltak Franciaországban a rendőrök és a csalódott szélsőjobbosok között

2022. április 25. – 10:43

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Az utcán tüntettek Le Pen hívei, akik dühösek voltak a választási eredmények miatt, a nacionalista politikus ugyanis nagyon kikapott Macrontól.

Szélsőjobboldali nacionalisták tüntettek vasárnap este Párizsban és Lyonban Macron újraválasztása után – írja a spotmedia.ro. Marine Le Pen hívei dühösek voltak a választási eredmények miatt.

A tüntetők felgyújtottak egy rendőrautót Lyonban, míg a rendőrség könnygázt vetett be a párizsi Place de la République téren összegyűlt tüntetőkre.

Mint írtuk, Emmanuel Macron francia elnöknek sikerült megnyernie az elnökválasztás második fordulóját riválisával, a szélsőjobboldali Marine Le Pennel szemben, a hivatalos eredmények szerint az összes leadott szavazat 58,55 százalékát szerezte meg vasárnap.

Nem messze a Place de la Republique-tól azonban, ahol a régi-új elnök elmondta győzelmi beszédét, erőszakos összecsapások voltak a rendőrség és a tüntetők között – számol be az AFP.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!