Erőszakos összecsapások voltak Franciaországban a rendőrök és a csalódott szélsőjobbosok között

2022. április 25. – 10:43

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Az utcán tüntettek Le Pen hívei, akik dühösek voltak a választási eredmények miatt, a nacionalista politikus ugyanis nagyon kikapott Macrontól.

Szélsőjobboldali nacionalisták tüntettek vasárnap este Párizsban és Lyonban Macron újraválasztása után – írja a spotmedia.ro. Marine Le Pen hívei dühösek voltak a választási eredmények miatt.

A tüntetők felgyújtottak egy rendőrautót Lyonban, míg a rendőrség könnygázt vetett be a párizsi Place de la République téren összegyűlt tüntetőkre.

Mint írtuk, Emmanuel Macron francia elnöknek sikerült megnyernie az elnökválasztás második fordulóját riválisával, a szélsőjobboldali Marine Le Pennel szemben, a hivatalos eredmények szerint az összes leadott szavazat 58,55 százalékát szerezte meg vasárnap.

Nem messze a Place de la Republique-tól azonban, ahol a régi-új elnök elmondta győzelmi beszédét, erőszakos összecsapások voltak a rendőrség és a tüntetők között – számol be az AFP.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!