Csoma Botond reagált a jobbikosok román nagykövetség előtti tiltakozására

2022. április 25. – 17:50

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Csoma Botond, az RMDSZ képviselőházi frakcióvezetője szerint a Jobbik éket verne a magyar közösségek és a szomszédos országok közé – számolt be a politikus Facebook-bejegyzése alapján az MTI.

Csoma Botond hétfői bejegyzésében arra reagált, hogy a magyarországi ellenzéki párt három politikusa pénteken Románia budapesti nagykövetsége előtt tiltakozott a folyókon Romániából Magyarországra úszó hulladék miatt. Kijelentette: a környezetvédelem nem lehet olcsó politikai csatározások témája.

Megjegyezte: Tánczos Barna környezetvédelmi miniszter már hivatalba lépése óta megoldásokat keres, és ültet gyakorlatba a probléma megoldására. Ennek eredményeként Románia első alkalommal kínál integrált megoldást az ország nyugati részében az úszóhulladék kiszűrésére. Romániában, Bihar, Beszterce-Naszód, Kolozs, Szatmár és Máramaros megyében összesen 12 úszóhulladék-gyűjtő és -lerakó lesz, ebből kettő már működik Tulkán és Nagyváradon.

Az RMDSZ-es politikus úgy vélte: a Jobbik – miután elveszítette a magyarországi választásokat – most „félretájékoztatás által verne éket” a két ország közé.

„Folytatja a már évekkel ezelőtt megkezdett politikáját: éket ver a magyar közösségek közé, és most éket verne két szomszédos ország közé” – részletezte. Hozzátette: az RMDSZ továbbra is azon dolgozik, hogy megtisztítsa a romániai folyókat az úszóhulladéktól, azonban a polgárok is felelősek a szennyezés megszüntetéséért.

Támogasd a Transtelexet!

Az erdélyi közösségnek saját, független lapja csak akkor lehet, ha azt az olvasótábora fenntartja. Támogass minket akár alkalmi jelleggel, ha pedig teheted, állíts be rendszeres támogatást!

Támogatom!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!