Nagyjából két hektáron ég a száraz növényzet Csíkszeredában

2022. április 21. – 14:10

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Hozzávetőlegesen két hektáros területen ég a száraz növényzet Csíkszeredában; a tűzoltók dolgoznak a lángok eloltásán – írja az Agerpres a Hargita megyei katasztrófavédelem tájékoztatására hivatkozva.

Eszerint a MOL benzinkúttal szemközti területen ég a száraz növényzet mintegy két hektáron, és fennáll a veszélye annak, hogy a lángok átterjednek a közeli bútorüzletre. A csíkszeredai tűzoltók két járművel vonultak ki a helyszínre.

A száraz növényzet égetése országszerte jelentős probléma már évek óta. A módszer illegális és káros mind az emberek egészségére, mint a környezetre nézve, rendszerszintű megoldás azonban eddig nem volt a problémára. A témában készített háttéranyagunkat itt találjátok, ebben Tánczos Barna környezetvédelmi miniszter azt ígéri, számon kérik azokat, akik idén tavasszal gyújtogattak.

Támogasd a Transtelexet!

Az erdélyi közösségnek saját, független lapja csak akkor lehet, ha azt az olvasótábora fenntartja. Támogass minket akár alkalmi jelleggel, ha pedig teheted, állíts be rendszeres támogatást!

Támogatom!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!