Nagyjából két hektáron ég a száraz növényzet Csíkszeredában

2022. április 21. – 14:10

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Hozzávetőlegesen két hektáros területen ég a száraz növényzet Csíkszeredában; a tűzoltók dolgoznak a lángok eloltásán – írja az Agerpres a Hargita megyei katasztrófavédelem tájékoztatására hivatkozva.

Eszerint a MOL benzinkúttal szemközti területen ég a száraz növényzet mintegy két hektáron, és fennáll a veszélye annak, hogy a lángok átterjednek a közeli bútorüzletre. A csíkszeredai tűzoltók két járművel vonultak ki a helyszínre.

A száraz növényzet égetése országszerte jelentős probléma már évek óta. A módszer illegális és káros mind az emberek egészségére, mint a környezetre nézve, rendszerszintű megoldás azonban eddig nem volt a problémára. A témában készített háttéranyagunkat itt találjátok, ebben Tánczos Barna környezetvédelmi miniszter azt ígéri, számon kérik azokat, akik idén tavasszal gyújtogattak.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!