Hat pap és több politikus gyűlt össze gázórát avatni egy moldvai településen

2022. április 19. – 13:02

Hat pap és több politikus gyűlt össze gázórát avatni egy moldvai településen
Az ünnepélyes esemény egyik pillanata – Forrás: Costel Șoptică Facebook oldala

Másolás

Vágólapra másolva

Történelmi pillanatnak nevezték a község gázhálózatának átadását.

A Botoșani megyei Frumușica községben „történelmi” pillanatokat örökítettek meg a falu elöljárói: 2022 áprilisában átadták a település gázhálózatát, és az ünnepélyes alkalomra az egyház is kivonult. A földgázvezeték egyelőre a helyi iskolába van bekötve, de hamarosan a háztartásokba is bevezetik gázt. A moldvai község polgármestere a saját születésnapját választotta az avatóra, amelyre nemcsak az ortodox papokat, hanem népviseletbe öltöztetett gyerekeket is kivezényeltek.

Az eseményen a szalagvágás után a papok felszentelték a gázórát – számol be a Botoșani Necenzurat című helyi kiadvány. A területi liberális vezető, Costel Șoptică Facebook-bejegyzése szerint egy „történelmi” pillanat volt ez a falu életében. A mintegy 5600 lakosú község gázcsatlakozását „nagyszerű ajándéknak” nevezte, amelyet „Constantin Bălășanu polgármester a születésnapjára készített a község polgárainak”. „Ma Frumușicában #TÖRTÉNELEM íródott” – írta ki a politikus, és több fotót is megosztott a jeles eseményről.

A közzétett fotók arról tanúskodnak, hogy a gázóra-szentelőn hat pap volt jelen. Az ünnepi eseményen nem maradt el a szalagvágás momentuma sem: a jelenlévő közéleti személyiségek nagy csinnadratta közepette vágták el a gázóra fölé helyezett szalagot. „Gratulálunk a frumușicai községháza csapatának, a munkát végző építőnek és nem utolsósorban Constantin Bălășanu polgármesternek. Ugyanakkor boldog születésnapot, jó egészséget, kemény munkát és sok sikert kívánok az általa képviselt közösség számára feltétlenül szükséges projektek megvalósításában!!!” – olvasható a liberális politikus bejegyzésében.

Támogasd a Transtelexet!

Az erdélyi közösségnek saját, független lapja csak akkor lehet, ha azt az olvasótábora fenntartja. Támogass minket akár alkalmi jelleggel, ha pedig teheted, állíts be rendszeres támogatást!

Támogatom!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!