IT-szakembereket alkalmazna a kormány, és jól is fizet

2022. április 18. – 13:42

Másolás

Vágólapra másolva

Egyre több állami alkalmazottra van szükség, annak ellenére, hogy már az elmúlt választási kampányban meghirdették az állami szektor karcsúsítását. A PNRR-t azonban nem lehet megvalósítani IT-szakemberek nélkül.

A Kutatási, Innovációs és Digitalizálási Minisztérium bejelentette, hogy IT-szakértőket keres a nemzeti helyreállítási és rugalmassági terv (PNRR) keretében vállalt reformok és beruházások végrehajtásához. A fizetések elérik a nettó 4000 eurót, és a szakembereket 2026-ig foglalkoztatják, írja a G4Media.

Az új munkahelyek meghirdetése annak ellenére történik, hogy a PNL közigazgatási reformjában az állami alkalmazottak számának csökkentését ígérték. A reform papíron maradt, mert a statisztikák szerint 2021-ben az állami alkalmazottak száma 13 ezerrel nőtt, most már 1,26 millió alkalmazottja van az állami apparátusnak.

„A Kutatási, Innovációs és Digitalizálási Minisztérium a PNRR keretében a digitális átalakulás reformjainak és beruházásainak végrehajtásával és nyomon követésével foglalkozó munkacsoport keretében meghirdeti a szervezeti ábrán kívül foglalkoztatott alkalmazottak bértáblájának megállapítását. A romániai digitális átalakulások sikeres végrehajtásában jelentős szerepet játszó egység bértáblája havi nettó 4000 euróig terjed, ami lehetővé teszi a legjobb szakemberek felvételét, akiket 2026-ig foglalkoztatnak. A 16 vezetői pozícióra pályázók április 26-ig nyújthatják be jelentkezésüket az érdeklődök, a kiválasztási eljárásra, az interjúkra 2022. május 3-5. között kerül sor” – áll a minisztérium szombaton közzétett közleményében.

„Nagyon bízom abban, hogy a magánszektor IT-szakemberei értékes tudásukkal csatlakoznak hozzánk, és hozzá fognak járulni Románia digitalizációjának sikeréhez. A legjobb szakembereket várjuk, hogy együtt növelhessük a románok életminőségét” – idézte Marcel Bolos tárcavezetőt a minisztérium sajtóközleménye.

A bércsomagokat a Nemzeti Statisztikai Intézet által szolgáltatott adatok és statisztikák, valamint a főbb tanácsadó cégekkel folytatott konzultációt követően állapította meg, és összhangban vannak az IT-szakemberek bérszintjére vonatkozó kérésekkel.

„Figyelembe véve azt a tényt, hogy az ilyen pozíciókat betöltő személyeknek magasan képzett szakmai ismeretekkel kell rendelkezniük a területen, vonzó bércsomagot kell kínálni” – mondta Dragoș Vlad, a Románia Digitalizációjáért Felelős Hatóság elnöke.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!