Ciolacu szerint semmi akadálya annak, hogy a triumvirátus fennmaradjon

2022. április 18. – 11:58

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A szociáldemokrata pártelnök szerint harmónia uralkodik a koalícióban, annak ellenére, hogy mindenki a 2024-es választásokra gyúr. A PSD vezetője úgy véli, a jelenlegi koalíció életképes volna 2024 után is.

Hosszú távra tervez Marcel Ciolacu, a Szociáldemokrata Párt elnöke, aki vasárnap este az Antena 3 tévécsatorna meghívottjaként elmondta, hogy szerinte a 2024-es parlamenti választások után is a legjobb kormányzási lehetőség a PSD-PNL-RMDSZ koalíció volna, és a többi kisebbség parlamenti képviselőjét is bevonnák ebbe a szövetségbe.

Ciolacu friss közvélemény-kutatási adatokra alapozva nyilatkozott: a felmérések szerint a kényelmes többséggel rendelkező PSD-PNL-RMDSZ koalíciót stabilnak ítélik a választópolgárok. A 2024-es választási kampányról is beszélt a pártelnök, és elmondta „a németországi rendszert” figyelembe véve fogják megtervezni a jövőt: „mindenki indul, és mindenki a választási kosárba kerül”.

A képviselőház elnöke arról is nyilatkozott, hogy a miniszterelnök, Nicolae Ciucă „automatikusan” politikai ellenfelévé vált, amikor átvette a PNL elnöki tisztségét. Ciolacu szerint azonban a kormányon belüli együttműködésüket ez nem fogja érinteni.

A PSD vezetője azt is elmondta, hogy a miniszterelnöki rotációra 2023-ban egészen biztosan sor kerül, és a kormányt egy szociáldemokrata politikus fogja átvenni:

„A miniszterelnöki rotációra jövőre mindenképpen sor kerül. Becsületes emberek vagyunk, ez a protokoll. Láthatjuk, hogy a PSD hatalomra kerülése óta van kormányzati koherencia” – jelentette ki Marcel Ciolacu.

Adjuk össze, adjuk ki TGM kolozsvári esszéit!

2 millió forintot, vagy ennek megfelelő 26 000 lejt / 5330 eurót szeretnénk összegyűjteni, hogy kiadhassuk Tamás Gáspár Miklós Kolozsvári esszék című kötetét. Azoknak a támogatóknak, akik ehhez külön hozzájárulnak, a neve a könyvben is megjelenik majd támogatóként.

Támogatom!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!