Ciolacu szerint semmi akadálya annak, hogy a triumvirátus fennmaradjon

2022. április 18. – 11:58

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A szociáldemokrata pártelnök szerint harmónia uralkodik a koalícióban, annak ellenére, hogy mindenki a 2024-es választásokra gyúr. A PSD vezetője úgy véli, a jelenlegi koalíció életképes volna 2024 után is.

Hosszú távra tervez Marcel Ciolacu, a Szociáldemokrata Párt elnöke, aki vasárnap este az Antena 3 tévécsatorna meghívottjaként elmondta, hogy szerinte a 2024-es parlamenti választások után is a legjobb kormányzási lehetőség a PSD-PNL-RMDSZ koalíció volna, és a többi kisebbség parlamenti képviselőjét is bevonnák ebbe a szövetségbe.

Ciolacu friss közvélemény-kutatási adatokra alapozva nyilatkozott: a felmérések szerint a kényelmes többséggel rendelkező PSD-PNL-RMDSZ koalíciót stabilnak ítélik a választópolgárok. A 2024-es választási kampányról is beszélt a pártelnök, és elmondta „a németországi rendszert” figyelembe véve fogják megtervezni a jövőt: „mindenki indul, és mindenki a választási kosárba kerül”.

A képviselőház elnöke arról is nyilatkozott, hogy a miniszterelnök, Nicolae Ciucă „automatikusan” politikai ellenfelévé vált, amikor átvette a PNL elnöki tisztségét. Ciolacu szerint azonban a kormányon belüli együttműködésüket ez nem fogja érinteni.

A PSD vezetője azt is elmondta, hogy a miniszterelnöki rotációra 2023-ban egészen biztosan sor kerül, és a kormányt egy szociáldemokrata politikus fogja átvenni:

„A miniszterelnöki rotációra jövőre mindenképpen sor kerül. Becsületes emberek vagyunk, ez a protokoll. Láthatjuk, hogy a PSD hatalomra kerülése óta van kormányzati koherencia” – jelentette ki Marcel Ciolacu.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!