Kémiai kasztrálásnak vethetik alá a pedofilokat Peruban

2022. április 17. – 10:40

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Az eljárás a szexuális vágyat gátló gyógyszerek beadásából áll, néhány országban már alkalmazzák ezt a módszert.

Pedro Castillo perui elnök szombaton jelentette be, hogy kormánya kötelező kémiai kasztrálást tervez bevezetni a pedofil bűncselekményeket elkövetők ellen, írja az Agerpres hírügynökség.

„Elég volt az erőszakból, a gyermekek elleni szexuális bűncselekményeket ez a kormány nem fogja eltűrni, és nem maradnak büntetlenül” – mondta Castillo. A bejelentésre azt követően került sor, hogy az országot sokkolta egy hároméves kislány megerőszakolásának ügye.

Az államfő által javasolt intézkedést még jóvá kell hagynia a perui parlamentnek.

Castillo szerint nem ez lenne az első eset ilyen jellegű intézkedésre, mint mondta, Oroszország, Lengyelország, Dél-Korea, Indonézia és a Moldovai Köztársaság már alkalmazza az erőszaktevők kémiai kasztrálását. Az eljárás egyébként a szexuális vágyat gátló gyógyszerek beadásából áll, megelőző intézkedésként vagy a visszaesés elkerülésére.

A perui nők jogaiért felelős minisztérium szerint az elmúlt négy évben több mint 21 000 kiskorú lányt erőszakoltak meg. Csak 2021-ben 6929 ilyen esetet regisztráltak.

Peruban a 14 év alatti gyermekek megerőszakolóira életfogytiglani börtönbüntetés vár.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!