Kémiai kasztrálásnak vethetik alá a pedofilokat Peruban

2022. április 17. – 10:40

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Az eljárás a szexuális vágyat gátló gyógyszerek beadásából áll, néhány országban már alkalmazzák ezt a módszert.

Pedro Castillo perui elnök szombaton jelentette be, hogy kormánya kötelező kémiai kasztrálást tervez bevezetni a pedofil bűncselekményeket elkövetők ellen, írja az Agerpres hírügynökség.

„Elég volt az erőszakból, a gyermekek elleni szexuális bűncselekményeket ez a kormány nem fogja eltűrni, és nem maradnak büntetlenül” – mondta Castillo. A bejelentésre azt követően került sor, hogy az országot sokkolta egy hároméves kislány megerőszakolásának ügye.

Az államfő által javasolt intézkedést még jóvá kell hagynia a perui parlamentnek.

Castillo szerint nem ez lenne az első eset ilyen jellegű intézkedésre, mint mondta, Oroszország, Lengyelország, Dél-Korea, Indonézia és a Moldovai Köztársaság már alkalmazza az erőszaktevők kémiai kasztrálását. Az eljárás egyébként a szexuális vágyat gátló gyógyszerek beadásából áll, megelőző intézkedésként vagy a visszaesés elkerülésére.

A perui nők jogaiért felelős minisztérium szerint az elmúlt négy évben több mint 21 000 kiskorú lányt erőszakoltak meg. Csak 2021-ben 6929 ilyen esetet regisztráltak.

Peruban a 14 év alatti gyermekek megerőszakolóira életfogytiglani börtönbüntetés vár.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!