Az Emilia Șercan újságíró elleni kompromat-akciót vizsgálták volna, de a SRI és a rendőrség képviselői nem mentek el a parlamenti bizottsági ülésre

2022. április 12. – 16:07

Másolás

Vágólapra másolva

„Ma meghívást kaptam a képviselőház Emberi Jogi Bizottságába, hogy megvitassuk a rendőrségtől kiszivárgott bizonyíték alapján ellenem indított kompromat-akciót” – írja keddi Facebook-bejegyzésében Emilia Șercan újságíró, aki az elmúlt időszakban főként Nicolae Ciucă miniszterelnök plágiumügyén dolgozott.

„Megragadtam a lehetőséget, tekintettel arra, hogy az összes parlamenti pártból több mint 20 képviselő jelen volt. Előttük elmondtam, hogy a rendőrség inkább bűnszervezetként, mintsem olyan hatóságként járt el az ügyemben, amelynek kötelessége megvédenie minden állampolgárt” – hívta fel a figyelmet Șercan.

Emilia Șercan tudományos munkákra specializálódott oknyomozó újságírót azért hívták be meghallgatásra, mert állítása szerint a miniszterelnök doktori dolgozatáról írt feltáró cikke után kompromat-akció indult ellene, amelybe nagy szerepet játszottak a hatósági szervek is.

A G4media is írt a fejleményekről. A portál szerint Șercan meghallgatásakor nem volt jelen sem a rendőrség főkapitánya, sem a SRI igazgatója.

Az ülés végén Violeta Alexandru független képviselő elmondta, hogy az érintettek hiányára való tekintettel a meghallgatást megismétlik jövő héten, és ha a következő alkalommal is hiányozni fog a két érintett intézményvezető, akkor parlamenti bizottságot alakítanak, hogy vizsgálják ki a miniszterelnök plágiumbotrányával foglalkozó újságíró ügyét.

Emilia Șercan számos politikusról felfedte, hogy plagizáltak a tudományos munkájukban, a legemlékezetesebb esete az volt, amikor Victor Ponta korábbi miniszterelnök dolgozatáról bizonyította be, hogy részben másolás eredménye.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!