Az Emilia Șercan újságíró elleni kompromat-akciót vizsgálták volna, de a SRI és a rendőrség képviselői nem mentek el a parlamenti bizottsági ülésre

2022. április 12. – 16:07

Másolás

Vágólapra másolva

„Ma meghívást kaptam a képviselőház Emberi Jogi Bizottságába, hogy megvitassuk a rendőrségtől kiszivárgott bizonyíték alapján ellenem indított kompromat-akciót” – írja keddi Facebook-bejegyzésében Emilia Șercan újságíró, aki az elmúlt időszakban főként Nicolae Ciucă miniszterelnök plágiumügyén dolgozott.

„Megragadtam a lehetőséget, tekintettel arra, hogy az összes parlamenti pártból több mint 20 képviselő jelen volt. Előttük elmondtam, hogy a rendőrség inkább bűnszervezetként, mintsem olyan hatóságként járt el az ügyemben, amelynek kötelessége megvédenie minden állampolgárt” – hívta fel a figyelmet Șercan.

Emilia Șercan tudományos munkákra specializálódott oknyomozó újságírót azért hívták be meghallgatásra, mert állítása szerint a miniszterelnök doktori dolgozatáról írt feltáró cikke után kompromat-akció indult ellene, amelybe nagy szerepet játszottak a hatósági szervek is.

A G4media is írt a fejleményekről. A portál szerint Șercan meghallgatásakor nem volt jelen sem a rendőrség főkapitánya, sem a SRI igazgatója.

Az ülés végén Violeta Alexandru független képviselő elmondta, hogy az érintettek hiányára való tekintettel a meghallgatást megismétlik jövő héten, és ha a következő alkalommal is hiányozni fog a két érintett intézményvezető, akkor parlamenti bizottságot alakítanak, hogy vizsgálják ki a miniszterelnök plágiumbotrányával foglalkozó újságíró ügyét.

Emilia Șercan számos politikusról felfedte, hogy plagizáltak a tudományos munkájukban, a legemlékezetesebb esete az volt, amikor Victor Ponta korábbi miniszterelnök dolgozatáról bizonyította be, hogy részben másolás eredménye.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!