A NOI elnöki székére pályázik Viorica Dăncilă

2022. április 11. – 13:28

Másolás

Vágólapra másolva

A Nemzet és Emberek Együtt (Naţiune Oameni Împreună – NOI) párt elnöki tisztségére pályázik a volt miniszterelnök, Viorica Dăncilă.

Az új párt közleményt adott ki arról, hogy kedden kongresszust szerveznek az Országos Statisztikai Intézet egyik rendezvénytermében és megválasztják az elnökségét.

Ugyanitt közölték, hogy az elnöki posztra egyedül Viorica Dăncilă volt PSD-elnök pályázik, az ügyvezető elnöki helyre Francesco Şerban, a főtitkári pozícióra Cornelia Bălos adta be a jelentkezését.

Dăncilă még március végén tett ki egy bejegyzést a Facebookon, ahol elmondta, szakított a PSD-vel és új pártszínekben tér vissza a politikába. Akkor úgy fogalmazott, hogy nem találta a helyét a PSD-n belül, megszűnt az összhang közötte és a jelenlegi vezetőség között.

A volt miniszterelnök 2019. októberéig töltötte be kormányfői pozícióját, majd a liberálisok kormányra kerülése után, 2021 májusában alkalmazta a Román Nemzeti Bank. Adrian Vasilescu, a jegybank kormányzójának tanácsadója akkor elmondta, hogy a volt miniszterelnök tulajdonképpen a jegybanknál létrehozott Zöld gazdaság részlegnél kap helyet, és az alkalmazásánál elsősorban azt vették figyelembe, hogy olyan személyekre van szükségük, akik előtt „megnyílnak az ajtók Európában”.

A NOI-nál való feltűnésekor a központi sajtó arról írt, hogy Dăncilă már nem dolgozik a jegybanknál.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!