Visszatér a politikába Dăncilă

2022. március 29. – 15:13

Másolás

Vágólapra másolva

Viorica Dăncilă volt miniszterelnök a Facebookon jelentette be, hogy új pártszínekben ugyan, de visszatér a politikai életbe.

“Most meghoztam egy döntést. A PSD-ben eltöltött 26 éves politikai karrier után úgy döntöttem, hogy újrakezdem. Mától egy új politikai párt tagja vagyok. A “Națiune, Oameni, Împreuna” (magyarul: Nemzet és emberek, együtt”) párté. Ez egy fiatal párt, értékes emberekkel, akik nem állnak félre” – áll a bejegyzésben.

A volt kormányfő döntését azzal indokolta, hogy már nem találta a helyét a PSD-n belül, megszűnt az összhang közötte és a jelenlegi vezetőség között.

“Nem én árultam el őket, hanem ők árultak el sokakat közülünk, csalódást okoztak nagyon sok bennük bízó románnak" – írta bejegyzésében. Hozzátette, tudatában van annak, hogy a politikába való visszatérését sok bírálat éri majd, de szereti az országát, ezért nem tudja tétlenül szemlélni, hogy nem működnek jól a dolgok.

Viorica Dăncilă 2018. január és 2019. október között volt Románia miniszterelnöke. A liberálisok kormányra kerülése után, 2021 májusában alkalmazta a Román Nemzeti Bank. Adrian Vasilescu, a jegybank kormányzójának tanácsadója akkor elmondta, hogy a volt miniszterelnök tulajdonképpen a jegybanknál létrehozott Zöld gazdaság részlegnél kap helyet, és az alkalmazásánál elsősorban azt vették figyelembe, hogy olyan személyekre van szükségük, akik előtt "megnyílnak az ajtók Európában". A Digi24 úgy tudja, hogy Dăncilă már nincs a jegybanknál.

A Nemzet és emberek, együtt pártról annyit lehet egyelőre tudni, hogy Kolozsváron indították el a tevékenységüket, a Facebookon februárban posztoltak először.

Nyitókép: Viorica Dăncilă Facebook-oldala

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!