Visszatér a politikába Dăncilă

2022. március 29. – 15:13

Másolás

Vágólapra másolva

Viorica Dăncilă volt miniszterelnök a Facebookon jelentette be, hogy új pártszínekben ugyan, de visszatér a politikai életbe.

“Most meghoztam egy döntést. A PSD-ben eltöltött 26 éves politikai karrier után úgy döntöttem, hogy újrakezdem. Mától egy új politikai párt tagja vagyok. A “Națiune, Oameni, Împreuna” (magyarul: Nemzet és emberek, együtt”) párté. Ez egy fiatal párt, értékes emberekkel, akik nem állnak félre” – áll a bejegyzésben.

A volt kormányfő döntését azzal indokolta, hogy már nem találta a helyét a PSD-n belül, megszűnt az összhang közötte és a jelenlegi vezetőség között.

“Nem én árultam el őket, hanem ők árultak el sokakat közülünk, csalódást okoztak nagyon sok bennük bízó románnak" – írta bejegyzésében. Hozzátette, tudatában van annak, hogy a politikába való visszatérését sok bírálat éri majd, de szereti az országát, ezért nem tudja tétlenül szemlélni, hogy nem működnek jól a dolgok.

Viorica Dăncilă 2018. január és 2019. október között volt Románia miniszterelnöke. A liberálisok kormányra kerülése után, 2021 májusában alkalmazta a Román Nemzeti Bank. Adrian Vasilescu, a jegybank kormányzójának tanácsadója akkor elmondta, hogy a volt miniszterelnök tulajdonképpen a jegybanknál létrehozott Zöld gazdaság részlegnél kap helyet, és az alkalmazásánál elsősorban azt vették figyelembe, hogy olyan személyekre van szükségük, akik előtt "megnyílnak az ajtók Európában". A Digi24 úgy tudja, hogy Dăncilă már nincs a jegybanknál.

A Nemzet és emberek, együtt pártról annyit lehet egyelőre tudni, hogy Kolozsváron indították el a tevékenységüket, a Facebookon februárban posztoltak először.

Nyitókép: Viorica Dăncilă Facebook-oldala

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!