Hamis oltási igazolványok kibocsátásáért házkutatásokat tartottak Bukarestben és Caracalban

2022. április 11. – 16:13

Másolás

Vágólapra másolva

A fővárosban és az Olt megyei Caracalban összesen 12 házkutatást tartottak hamis oltási igazolások kibocsátása és kenőpénz elfogadása miatt – közölte hétfőn a román rendőrség.

A közleményük szerint az érintett oltóközpontok alkalmazottai – orvosok és asszisztensek – ellen vesztegetés, befolyással való visszaélés, hamisítás és a számítógépes rendszer illegális hozzáférése miatt folyik a nyomozás.

A hatóságok azt is közölték, hogy miként jöttek rá a visszaélésekre. Mint írták, a szóban forgó oltóközpontokhoz egydózisú védőoltást szállítottak ki, a rendszerbe azonban már más típusú védőoltások beadását regisztrálták azoknál, akik pénzért vették a védettségi igazolást.

Sajtóértesülések szerint egy hamis igazolványért akár 1000 és 1500 lej közötti pénzösszeget is elkértek az egészségügyi alkalmazottak.

A koronavírus elleni oltást igazoló hatósági igazolvánnyal való visszaélésekről egyébként egyre gyakrabban lehet hallani, szombaton a Beszterce megyei a Sürgősségi Önkéntes Szolgálat (SVSU) egyik egészségügyi dolgozóját csípték el, aki szintén kenőpénzt fogadott el a hamis igazolásokért cserébe.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!