A bolgárok szerint Elena Udrea egyelőre náluk marad

2022. április 9. – 19:32

Másolás

Vágólapra másolva

A hat év börtönbüntetésre ítélt volt turisztikai miniszter kiadatásáról jövő csütörtökön döntenek.

A bulgáriai bíróság szombaton úgy határozott, hogy Elena Udrea jövő hétig náluk marad letartóztatásban – írja a Libertatea.ro.

A blagoevgradi törvényszék ügyészei szombaton arról döntöttek, hogy Udrea kiadatásáról szóló tárgyalását április 14-én tartják Szófiában, addig nem adják át a romániai igazságszolgáltatásnak. A hotnews.ro arról írt, hogy már szombaton döntés született a kiadatásról, ám az nem végleges, és jövő csütörtökig még akár az is felmerülhet, hogy politikai menedékjogot kérjen Görögországtól.

Mint korábban írtuk, a volt román turisztikai miniszter hat éves börtönbüntetésre van ítélve Romániában, és a miután csütörtökön a legfelsőbb bíróság úgy rendelkezett, hogy le is kell töltenie a hat évet, felszólította a rendőrséget, hogy állítsák elő – két másik vádlott társával együtt. Elena Udreát viszont a hatóságok nem találták az otthonában, majd az is kiderült, hogy elhagyta az országot. Végül csütörtök este tartóztatták le a hatóságok a görög határ közelében.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!