A bolgárok szerint Elena Udrea egyelőre náluk marad

2022. április 9. – 19:32

Másolás

Vágólapra másolva

A hat év börtönbüntetésre ítélt volt turisztikai miniszter kiadatásáról jövő csütörtökön döntenek.

A bulgáriai bíróság szombaton úgy határozott, hogy Elena Udrea jövő hétig náluk marad letartóztatásban – írja a Libertatea.ro.

A blagoevgradi törvényszék ügyészei szombaton arról döntöttek, hogy Udrea kiadatásáról szóló tárgyalását április 14-én tartják Szófiában, addig nem adják át a romániai igazságszolgáltatásnak. A hotnews.ro arról írt, hogy már szombaton döntés született a kiadatásról, ám az nem végleges, és jövő csütörtökig még akár az is felmerülhet, hogy politikai menedékjogot kérjen Görögországtól.

Mint korábban írtuk, a volt román turisztikai miniszter hat éves börtönbüntetésre van ítélve Romániában, és a miután csütörtökön a legfelsőbb bíróság úgy rendelkezett, hogy le is kell töltenie a hat évet, felszólította a rendőrséget, hogy állítsák elő – két másik vádlott társával együtt. Elena Udreát viszont a hatóságok nem találták az otthonában, majd az is kiderült, hogy elhagyta az országot. Végül csütörtök este tartóztatták le a hatóságok a görög határ közelében.

Adjuk össze, adjuk ki TGM kolozsvári esszéit!

2 millió forintot, vagy ennek megfelelő 26 000 lejt / 5330 eurót szeretnénk összegyűjteni, hogy kiadhassuk Tamás Gáspár Miklós Kolozsvári esszék című kötetét. Azoknak a támogatóknak, akik ehhez külön hozzájárulnak, a neve a könyvben is megjelenik majd támogatóként.

Támogatom!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!