Frissítve: elfogták Bulgáriában Elena Udreát, aki megpróbált meglógni a börtönbüntetés elől, ezért körözést adtak ki ellene

2022. április 7. – 18:48

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A volt román turisztikai miniszternek 6 évre börtönbe kellett volna vonulnia, de reggel elhagyta azt országot.

Körözést adtak ki Elena Udrea ellen, akinek csütörtökön hat évre börtönbe kellett vonulnia, ám a rendőrök nem találták otthonában. A volt turisztikai miniszter reggel elhagyta az országot – adta hírül az Agerpres.

Közleménye szerint a fővárosi rendőrséget csütörtökön értesítette a legfelsőbb bíróság arról, hogy elő kell állítaniuk három, végrehajtandó szabadságvesztésre ítélt személyt, két férfit és egy nőt. A két férfit bekísérték a börtönbe, ám a nőt nem találták az otthonában és más ismert lakcímén, ezért körözést adtak ki ellene.

A közlemény szerint a rendőrség délután fél 4 körül értesült arról, hogy a vádlott a reggeli órákban elhagyta Romániát, még mielőtt megszületett a jogerős ítélet a büntetőperében. A rendőrség emlékeztetett arra, hogy az ítélet kihirdetése előtt a vádlott ellen semmilyen korlátozó intézkedés nem volt érvényben, így jogában állt elutazni az országból.

A legfelsőbb bíróság csütörtökön elutasította a Bute-gála néven ismert ügyben indított büntetőper vádlottjainak semmisségi folyamodványát. Ez azt jelenti, hogy Elena Udrea volt turisztikai miniszternek le kell töltenie a 6 éves börtönbüntetését.

A bíróság döntése nyomán a Román Ökölvívó Szövetség volt elnökének, Rudel Obrejának öt évre, Tudor Breazunak (Elena Udrea nanai birtoka gondnokának) pedig 3 évre kell börtönbe vonulnia. A többi vádlottat korábban felfüggesztett szabadságvesztésre ítélték, Ion Ariton volt gazdasági minisztert pedig felmentették a vádak alól.

Frissítés:

Elfogták a hatóságok Elene Udreát Bulgáriában, a görög határ közelében, írja a G4Media.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!