Frissítve: elfogták Bulgáriában Elena Udreát, aki megpróbált meglógni a börtönbüntetés elől, ezért körözést adtak ki ellene

2022. április 7. – 18:48

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A volt román turisztikai miniszternek 6 évre börtönbe kellett volna vonulnia, de reggel elhagyta azt országot.

Körözést adtak ki Elena Udrea ellen, akinek csütörtökön hat évre börtönbe kellett vonulnia, ám a rendőrök nem találták otthonában. A volt turisztikai miniszter reggel elhagyta az országot – adta hírül az Agerpres.

Közleménye szerint a fővárosi rendőrséget csütörtökön értesítette a legfelsőbb bíróság arról, hogy elő kell állítaniuk három, végrehajtandó szabadságvesztésre ítélt személyt, két férfit és egy nőt. A két férfit bekísérték a börtönbe, ám a nőt nem találták az otthonában és más ismert lakcímén, ezért körözést adtak ki ellene.

A közlemény szerint a rendőrség délután fél 4 körül értesült arról, hogy a vádlott a reggeli órákban elhagyta Romániát, még mielőtt megszületett a jogerős ítélet a büntetőperében. A rendőrség emlékeztetett arra, hogy az ítélet kihirdetése előtt a vádlott ellen semmilyen korlátozó intézkedés nem volt érvényben, így jogában állt elutazni az országból.

A legfelsőbb bíróság csütörtökön elutasította a Bute-gála néven ismert ügyben indított büntetőper vádlottjainak semmisségi folyamodványát. Ez azt jelenti, hogy Elena Udrea volt turisztikai miniszternek le kell töltenie a 6 éves börtönbüntetését.

A bíróság döntése nyomán a Román Ökölvívó Szövetség volt elnökének, Rudel Obrejának öt évre, Tudor Breazunak (Elena Udrea nanai birtoka gondnokának) pedig 3 évre kell börtönbe vonulnia. A többi vádlottat korábban felfüggesztett szabadságvesztésre ítélték, Ion Ariton volt gazdasági minisztert pedig felmentették a vádak alól.

Frissítés:

Elfogták a hatóságok Elene Udreát Bulgáriában, a görög határ közelében, írja a G4Media.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!