Erdőtűz pusztít Vrancea megyében

2022. április 6. – 18:35

Másolás

Vágólapra másolva

Egy öthektáros fenyőültetvényt borítottak el a lángok. A katasztrófavédelmi felügyelőség és a hegyimentők próbálják eloltani a tüzet.

Erdőtűz pusztított szerda délután a Vrancea megyei Bârsești község közelében: egy kb. öthektáros fenyőültetvényt borítottak el a lángok. Az oltásához légi támogatást kértek, írja Nicușor Halici prefektus beszámolója nyomán az Agerpres hírügynökség.

„Jelenleg körülbelül öt hektárnyi erdő érintett. Tekintettel a nagy területre, továbbra is fennáll a veszélye annak, hogy a tűz továbbterjed, ezért kértünk légi támogatást. Reméljük, hogy a kialakított biztonsági sávok, ahol nincsenek fák, segítségünkre lesznek a tűz terjedésének megfékezésében, de ez a szélerősségtől is függ. Megpróbáljuk eloltani a tüzet, még mielőtt elérné ezt a folyosót, hogy a lehető legnagyobb mértékben korlátozzuk az anyagi károkat. Mindeddig lakóházakra nem terjedtek át a lángok. Hogy ennek esélyét csökkentsük, két tűzoltóautót vezényeltünk ki a házak közelébe. A járművek a veszély elmúltáig a helyszínen maradnak” – mondta a prefektus.

Az oltáshoz kivonult a vranceai katasztrófavédelmi felügyelőség (ISU) különféle járművekkel, ugyanakkor a hegyimentő szolgálat is bekapcsolódott a védekezésbe, mivel az érintett terület egyes részeit nem lehet motoros eszközökkel megközelíteni.

Fotó: Pixabay (képünk illusztráció)

Támogasd a Transtelexet!

Az erdélyi közösségnek saját, független lapja csak akkor lehet, ha azt az olvasótábora fenntartja. Támogass minket akár alkalmi jelleggel, ha pedig teheted, állíts be rendszeres támogatást!

Támogatom!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!