Erdőtűz pusztít Vrancea megyében

2022. április 6. – 18:35

Másolás

Vágólapra másolva

Egy öthektáros fenyőültetvényt borítottak el a lángok. A katasztrófavédelmi felügyelőség és a hegyimentők próbálják eloltani a tüzet.

Erdőtűz pusztított szerda délután a Vrancea megyei Bârsești község közelében: egy kb. öthektáros fenyőültetvényt borítottak el a lángok. Az oltásához légi támogatást kértek, írja Nicușor Halici prefektus beszámolója nyomán az Agerpres hírügynökség.

„Jelenleg körülbelül öt hektárnyi erdő érintett. Tekintettel a nagy területre, továbbra is fennáll a veszélye annak, hogy a tűz továbbterjed, ezért kértünk légi támogatást. Reméljük, hogy a kialakított biztonsági sávok, ahol nincsenek fák, segítségünkre lesznek a tűz terjedésének megfékezésében, de ez a szélerősségtől is függ. Megpróbáljuk eloltani a tüzet, még mielőtt elérné ezt a folyosót, hogy a lehető legnagyobb mértékben korlátozzuk az anyagi károkat. Mindeddig lakóházakra nem terjedtek át a lángok. Hogy ennek esélyét csökkentsük, két tűzoltóautót vezényeltünk ki a házak közelébe. A járművek a veszély elmúltáig a helyszínen maradnak” – mondta a prefektus.

Az oltáshoz kivonult a vranceai katasztrófavédelmi felügyelőség (ISU) különféle járművekkel, ugyanakkor a hegyimentő szolgálat is bekapcsolódott a védekezésbe, mivel az érintett terület egyes részeit nem lehet motoros eszközökkel megközelíteni.

Fotó: Pixabay (képünk illusztráció)

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!