Bérgyilkos-közvetítő honlapok ügyében tartott házkutatásokat a DIICOT

2022. április 6. – 16:03

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A házkutatásokat az amerikai hatóságok jogsegélykérelme alapján végezte a Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Ügyészség.

Bérgyilkossági megbízásokat közvetítő honlapokat kezelő bűnbanda tagjainál tartott házkutatásokat a DIICOT.

Hét házkutatást végzett szerdán Gorj és Hunyad megyében a Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Ügyészség (DIICOT) egy bűnbanda tagjainál, amely bérgyilkosságokra vonatkozó megrendeléseket közvetítő titkosított weboldalakat kezelt – írja az Agerpres.

A DIICOT közleménye szerint az ügyben az Amerikai Egyesült Államok hatóságai indítottak vizsgálatot több román állampolgár ellen szervezett bűnözői csoport létrehozása, gyilkosságra való felbujtás és pénzmosás gyanúja miatt. A házkutatásokat az amerikai hatóságok jogsegélykérelme alapján végezte a DIICOT.

Az amerikai bűnüldöző hatóságok szerint a bűnbanda olyan titkosított weboldalakat működtetett, amelyeken bérgyilkossági szolgáltatásokra vonatkozó ajánlatokat tettek közzé.

A Gorj és Hunyad megyei házkutatások során számítógépeket, telefonokat, különféle iratokat és 30 ezer lejt foglaltak le. Az okozott kár értékét 500 ezer euróra becsülik. Öt gyanúsítottat és négy tanút bekísértek kihallgatásra.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!