Románia is követi az uniós trendet: kiutasít tíz orosz diplomatát

2022. április 5. – 19:20

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A Külügyminisztérium határozottan elítélte a Bucsában és más ukrajnai településeken elkövetett bűncselekményeket, amelyekért Oroszország a felelős.

A Külügyminisztérium úgy döntött, hogy kiutasít tíz orosz diplomatát, a romániai orosz nagykövetség képviselőit, válaszul a Bucsa városban és más ukrajnai településeken elkövetett szörnyű bűncselekményekre, „amelyekért Oroszország felelős” - írja a G4Media.

A Külügyminisztérium sajtóközleményben tájékoztat arról, hogy a román hatóságok úgy döntöttek, hogy tíz, Románia területén tartózkodó orosz állampolgárt, az Orosz Föderáció bukaresti nagykövetségén dolgozó diplomatákat persona non grata-nak nyilvánítanak, mivel tevékenységük és cselekedeteik ellentétesek a diplomáciai kapcsolatokról szóló 1961. évi bécsi egyezmény rendelkezéseivel.

Mint arról beszámoltunk, az elmúlt bő 24 órában több mint 120 orosz diplomatát utasítottak ki az EU-s országok a Kijev környéki mészárlások miatt, írja a Guardian nyomán a Telex.

Eddig legalább 16 európai ország hozott már ilyen döntést: Németország, Franciaország, Dánia, Belgium, Hollandia, Csehország, Szlovákia, Észtország, Lettország, Litvánia, Bulgária, Írország, Észak-Macedónia, Spanyolország, Olaszország, Lengyelország.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!