Porcsalmi Bálint, az RMDSZ ex-ügyvezető elnöke segítette Lázár János győzelmét Márki-Zay Péter választókerületében

2022. április 5. – 14:00

Másolás

Vágólapra másolva

Márki-Zay Péter nem csak az országos választást veszítette el, a hódmezővásárhelyi választókerületében sem tudta legyőzni a Fidesz kegyvesztett jelöltjét. Mint kiderült, Lázár János segítségül hívta az RMDSZ egykori ügyvezető elnökét is, aki Erdélyben és külföldön is több választási kampányt koordinált már.

„Velük nyertem meg!” – írta Lázár János a saját képe alá, amelyen Porcsalmi Bálint politológussal közösen szerepel.

Forrás: Lázár János Facebook-oldal
Forrás: Lázár János Facebook-oldal

Porcsalmi Bálint kampányszakértő a Transtelex megkeresésére elmondta, hogy kampány-koordinátorként segítette Lázár Jánost a Csongrád-Csanád 4-es választókerületben, amely az országos politikában azért is kapott kiemelt figyelmet, mert ebben a választókerületben indult a Fideszben kegyvesztetté vált Lázár János ellenében Márki-Zay Péter, a magyar ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje.

A győzelem pillanatában Lázár Porcsalminak mond köszönetet. Forrás: képernyőmentés a Lázár János Facebook-oldalán közzétett videóból
A győzelem pillanatában Lázár Porcsalminak mond köszönetet. Forrás: képernyőmentés a Lázár János Facebook-oldalán közzétett videóból

Porcsalmi Bálint nyilvánosan először akkor tűnt fel Lázár mellett, amikor a képviselő Marosvásárhelyen tárgyalt Péter Ferenc Maros megyei RMDSZ-elnökkel és Soós Zoltán vásárhelyi polgármesterrel. A tárgyalás során Porcsalmi Bálint már nem az erdélyi delegációt, hanem Lázárék csapatát erősítette. Eddig azonban, hogy az RMDSZ egykori ügyvezető elnöke és kampányfőnöke pontosan milyen szerepet töltött be a fideszes politikus kampányában, nem volt ismert.

Fotó: Péter Ferenc Facebook-oldal
Fotó: Péter Ferenc Facebook-oldal

Lázár János húsz éve uralja a hódmezővásárhelyi választókerületet, az ellenzék eddig meg sem tudta őt szorongatni, most azonban szoros választási versenyre számított, és azt mondta, hogy amennyiben veszít, felhagy a politizálással. Ez azonban végül elmaradt, és a vidék egyszerű embereként kampányoló Lázár az országos kampányt is folytató ellenzéki miniszterelnök-jelölttel szemben választási győzelmet aratott.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!