Menesztené Tánczos Barnát az USR, mert szerintük a környezetvédelmi miniszter összejátszik a famaffiával

2022. április 4. – 17:44

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Az USR vezetője szerint a maffia, a pártok és az erőszakszervezetek összefogtak, „hogy pénzhez jussanak egy kleptokrata, illiberális rendszerben”.

A Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) törvényhozói egyszerű indítványt készülnek benyújtani Tánczos Barna környezetvédelmi miniszter ellen, aki – szerintük – 'nem törődik a környezet védelmével'.

A párt ügyvivő elnöke, Cătălin Drulă hétfőn azt mondta, hogy az USR országos bürója egy, a sajtóban megjelent oknyomozó anyag nyomán hozta meg ezt a döntést – írja az Agerpres hírügynökség.

„A recorder.ro oknyomozó anyagából kiderül, hogy a PSD-PNL-RMDSZ-kormány összejátszik a famaffiával, Tánczos Barna úr pedig a legnyilvánvalóbb maffiastílusban elkaszálta a Temesvári Környezetvédelmi Őrség egyik főfelügyelőjét, aki zavarta a PSD és a PNL érdekeit. Elbocsátotta tisztségéből” – fejtette ki sajtótájékoztatóján Drulă, hozzátéve, hogy a parlamentben követelnek magyarázatot a környezetvédelmi minisztertől.

'Az USR a velük szembenálló egyetlen demokratikus ellenzéki erő, és a továbbiakban is az marad' – sommázott Cătălin Drulă.

A Recorder szóban forgó anyagában egyébként arról van szó, hogy két éve kineveztek egy új vezetőt a Temesvár központú egységéhez az erdőőrségnek, Amar Ienea pedig megpróbált szigorúbban fellépni a fatolvajok ellen. Ennek során szembekerült magas rangú politikusokkal, és végül távozni kényszerült a hivatalából, mivel Tánczos Barna környezetvédelmi miniszter menesztette. Tánczos is megszólal a riportban, és azt állítja, hogy időlegesen mentette fel az igazgatót, arra az időszakra, amíg a vizsgálatokat lefolytatják.

Frissítés:

A Transtelex kikérte Tánczos Barna véleményét is, aki szerint az ellene kezdeményezett eljárás nem szól másról, mint arról, hogy az USR politikai tőkét akar magának kovácsolni. „Elég elkeseredettek lehetnek a legutóbbi közvélemény-kutatások után” – jegyezte meg a tárcavezető.

A konkrét ügyről azt állította, hogy: „szemenszedett hazugság”. „Amikor meglesz a jelentés, látni fogják, hogy ki mellé álltak” – mondta.

Tánczos szerint egy politikai procedúra elé néznek. „Ők elmondják a magukét, én is elmondom, mit tettem eddig a famaffia ellen, és a parlament szavazni fog. Nincs ebben semmi izgalmas” – foglalta össze a miniszter.

A recorder.ro szóban forgó riportja:

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!