Menesztené Tánczos Barnát az USR, mert szerintük a környezetvédelmi miniszter összejátszik a famaffiával

2022. április 4. – 17:44

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Az USR vezetője szerint a maffia, a pártok és az erőszakszervezetek összefogtak, „hogy pénzhez jussanak egy kleptokrata, illiberális rendszerben”.

A Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) törvényhozói egyszerű indítványt készülnek benyújtani Tánczos Barna környezetvédelmi miniszter ellen, aki – szerintük – 'nem törődik a környezet védelmével'.

A párt ügyvivő elnöke, Cătălin Drulă hétfőn azt mondta, hogy az USR országos bürója egy, a sajtóban megjelent oknyomozó anyag nyomán hozta meg ezt a döntést – írja az Agerpres hírügynökség.

„A recorder.ro oknyomozó anyagából kiderül, hogy a PSD-PNL-RMDSZ-kormány összejátszik a famaffiával, Tánczos Barna úr pedig a legnyilvánvalóbb maffiastílusban elkaszálta a Temesvári Környezetvédelmi Őrség egyik főfelügyelőjét, aki zavarta a PSD és a PNL érdekeit. Elbocsátotta tisztségéből” – fejtette ki sajtótájékoztatóján Drulă, hozzátéve, hogy a parlamentben követelnek magyarázatot a környezetvédelmi minisztertől.

'Az USR a velük szembenálló egyetlen demokratikus ellenzéki erő, és a továbbiakban is az marad' – sommázott Cătălin Drulă.

A Recorder szóban forgó anyagában egyébként arról van szó, hogy két éve kineveztek egy új vezetőt a Temesvár központú egységéhez az erdőőrségnek, Amar Ienea pedig megpróbált szigorúbban fellépni a fatolvajok ellen. Ennek során szembekerült magas rangú politikusokkal, és végül távozni kényszerült a hivatalából, mivel Tánczos Barna környezetvédelmi miniszter menesztette. Tánczos is megszólal a riportban, és azt állítja, hogy időlegesen mentette fel az igazgatót, arra az időszakra, amíg a vizsgálatokat lefolytatják.

Frissítés:

A Transtelex kikérte Tánczos Barna véleményét is, aki szerint az ellene kezdeményezett eljárás nem szól másról, mint arról, hogy az USR politikai tőkét akar magának kovácsolni. „Elég elkeseredettek lehetnek a legutóbbi közvélemény-kutatások után” – jegyezte meg a tárcavezető.

A konkrét ügyről azt állította, hogy: „szemenszedett hazugság”. „Amikor meglesz a jelentés, látni fogják, hogy ki mellé álltak” – mondta.

Tánczos szerint egy politikai procedúra elé néznek. „Ők elmondják a magukét, én is elmondom, mit tettem eddig a famaffia ellen, és a parlament szavazni fog. Nincs ebben semmi izgalmas” – foglalta össze a miniszter.

A recorder.ro szóban forgó riportja:

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!