132 ezer levélszavazatot gyűjtöttek össze az RMDSZ aktivistái Erdélyben

2022. április 3. – 21:17

Másolás

Vágólapra másolva

Az erdélyi szervezetek összesen 201 ezer levélszavazatot gyűjtöttek össze

Több mint 132 ezer (132 506) levélszavazatot gyűjtött össze az RMDSZ és szervezete, az Eurotrans Alapítvány – tájékoztatott megkeresésünkre Hegedüs Csilla, az RMDSZ szóvivője.

A szóvivő szerint ez 35 ezer levélszavazattal több, mint ahányat 2018-ban gyűjtöttek össze.

Ez jelentősen elmarad a várakozásaiktól, korábban Nagy Zoltán Levente, az alapítvány elnöke azt nyilatkozta, hogy mintegy 160-180 ezer leadott levélszavazatot szeretnének összegyűjteni.

Korábban Sándor Krisztina, az Erdélyi Magyar Néppárt ügyvezető elnöke azt közölte, hogy a Demokrácia-központok aktivistái közel 69 ezer levélszavazatot (68 834) gyűjtöttek össze. Ez azt jelenti, hogy a levélszavazatok gyűjtését vállaló két nagy szervezet együttesen több mint 201 ezer (201 340) levélszavazatot juttattak el a kolozsvári vagy a csíkszeredai főkonzulátusra.

A Nemzeti Választás Iroda tájékoztatása szerint közel 292 ezer levélcsomagot küldtek ki postai úton Romániába. A levélcsomag személyes átvételét a Bukaresti Nagykövetségre mintegy 200-an, a konzulátusok közül a Csíkszeredai Főkonzulátusára mintegy 13 ezren, a Kolozsvári Főkonzulátusra pedig mintegy 5 ezren kérték. A levélszavazatok nem csak az RMDSZ és Eurotrans Alapítvány, illetve a Demokrácia-központok aktivistái révén juthattak célba, a szavazók postai úton is küldhették, illetve személyesen is elvihették az NVI-hez.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!