132 ezer levélszavazatot gyűjtöttek össze az RMDSZ aktivistái Erdélyben

2022. április 3. – 21:17

Másolás

Vágólapra másolva

Az erdélyi szervezetek összesen 201 ezer levélszavazatot gyűjtöttek össze

Több mint 132 ezer (132 506) levélszavazatot gyűjtött össze az RMDSZ és szervezete, az Eurotrans Alapítvány – tájékoztatott megkeresésünkre Hegedüs Csilla, az RMDSZ szóvivője.

A szóvivő szerint ez 35 ezer levélszavazattal több, mint ahányat 2018-ban gyűjtöttek össze.

Ez jelentősen elmarad a várakozásaiktól, korábban Nagy Zoltán Levente, az alapítvány elnöke azt nyilatkozta, hogy mintegy 160-180 ezer leadott levélszavazatot szeretnének összegyűjteni.

Korábban Sándor Krisztina, az Erdélyi Magyar Néppárt ügyvezető elnöke azt közölte, hogy a Demokrácia-központok aktivistái közel 69 ezer levélszavazatot (68 834) gyűjtöttek össze. Ez azt jelenti, hogy a levélszavazatok gyűjtését vállaló két nagy szervezet együttesen több mint 201 ezer (201 340) levélszavazatot juttattak el a kolozsvári vagy a csíkszeredai főkonzulátusra.

A Nemzeti Választás Iroda tájékoztatása szerint közel 292 ezer levélcsomagot küldtek ki postai úton Romániába. A levélcsomag személyes átvételét a Bukaresti Nagykövetségre mintegy 200-an, a konzulátusok közül a Csíkszeredai Főkonzulátusára mintegy 13 ezren, a Kolozsvári Főkonzulátusra pedig mintegy 5 ezren kérték. A levélszavazatok nem csak az RMDSZ és Eurotrans Alapítvány, illetve a Demokrácia-központok aktivistái révén juthattak célba, a szavazók postai úton is küldhették, illetve személyesen is elvihették az NVI-hez.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!