A rendőrség hatáskörébe tartozna a nő ügye, aki helyett nagyszülei szavaztak, de inkább nem tesz feljelentést

2022. április 1. – 17:04

A rendőrség hatáskörébe tartozna a nő ügye, aki helyett nagyszülei szavaztak, de inkább nem tesz feljelentést

Másolás

Vágólapra másolva

A Nemzeti Választási Iroda nyomozóhatósági feljelentés hiányában nem léphet fel annak a székelyudvarhelyi nőnek az esetében, aki helyett rokonai szavaztak levélben. A nő viszont nem jelentené fel családtagjait.

A jelenleg Budapesten tartózkodó nő szerkesztőségünknek két napja jelezte, Székelyudvarhelyen élő rokonai visszaéltek személyes adataival, és helyette szavaztak levélben a magyarországi országgyűlési választásokon, annak ellenére, hogy tudták, nem kíván élni a szavazati jogával. A voksot ráadásul a nő nézeteivel ellentétes világszemléletű pártra adták le.

Megkeresésünkre a Nemzeti Választási Iroda (NVI) közölte, az ismertetett ügy részleteit általános kontextusba helyezve vélhetően visszaélés történt, a továbbiak megítélésére viszont a rendőrség rendelkezik jogkörrel.

A nő azt is elmondta nekünk, hogy kereste az NVI-t, megoldást kérve az ügyére, azonban nem járt sikerrel. Az NVI megkeresésünkre azt válaszolta, hogy minden ügyfélnek felelnek.

„A Nemzeti Választási Iroda és különösen a választópolgárok tájékoztatását ellátó Választási Információs szolgálatunk minden esetben akár telefonon, akár elektronikus levélben áll a választók, azaz az ügyfelek rendelkezésére, a munkatársak tehát minden esetben válaszolnak a megkeresésekre” – közölte az NVI.

A húszéves székelyudvarhelyi nőt újból megkerestük, aki a Transtelexnek azt mondta, nem kíván feljelentést tenni a nagyszülei ellen, viszont megszakítja velük a kapcsolatot.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!