A rendőrség hatáskörébe tartozna a nő ügye, aki helyett nagyszülei szavaztak, de inkább nem tesz feljelentést

2022. április 1. – 17:04

A rendőrség hatáskörébe tartozna a nő ügye, aki helyett nagyszülei szavaztak, de inkább nem tesz feljelentést

Másolás

Vágólapra másolva

A Nemzeti Választási Iroda nyomozóhatósági feljelentés hiányában nem léphet fel annak a székelyudvarhelyi nőnek az esetében, aki helyett rokonai szavaztak levélben. A nő viszont nem jelentené fel családtagjait.

A jelenleg Budapesten tartózkodó nő szerkesztőségünknek két napja jelezte, Székelyudvarhelyen élő rokonai visszaéltek személyes adataival, és helyette szavaztak levélben a magyarországi országgyűlési választásokon, annak ellenére, hogy tudták, nem kíván élni a szavazati jogával. A voksot ráadásul a nő nézeteivel ellentétes világszemléletű pártra adták le.

Megkeresésünkre a Nemzeti Választási Iroda (NVI) közölte, az ismertetett ügy részleteit általános kontextusba helyezve vélhetően visszaélés történt, a továbbiak megítélésére viszont a rendőrség rendelkezik jogkörrel.

A nő azt is elmondta nekünk, hogy kereste az NVI-t, megoldást kérve az ügyére, azonban nem járt sikerrel. Az NVI megkeresésünkre azt válaszolta, hogy minden ügyfélnek felelnek.

„A Nemzeti Választási Iroda és különösen a választópolgárok tájékoztatását ellátó Választási Információs szolgálatunk minden esetben akár telefonon, akár elektronikus levélben áll a választók, azaz az ügyfelek rendelkezésére, a munkatársak tehát minden esetben válaszolnak a megkeresésekre” – közölte az NVI.

A húszéves székelyudvarhelyi nőt újból megkerestük, aki a Transtelexnek azt mondta, nem kíván feljelentést tenni a nagyszülei ellen, viszont megszakítja velük a kapcsolatot.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!