Bepereli a Twitter Elon Muskot, amiért elállt a közösségi oldal megvásárlásától

2022. július 13. – 01:10

Másolás

Vágólapra másolva

Bepereli Elon Musk üzletembert a Twitter, amiért elállt attól, hogy megvásárolja a közösségi médiumot – írja a BBC.

Ahogy arról beszámoltunk, a dollármilliárdos szombaton visszalépett a közösségi platform megvásárlására kötött 44 milliárd dolláros megállapodástól, arra hivatkozva, hogy a vállalat nem teljesítette a szerződésben foglalt kötelezettségeit.

A Twitter most arra kéri a delaware-i bíróságot, hogy kötelezze a világ leggazdagabb emberét az üzlet megkötésére, Twitter-részvényenként 54,20 dollárért. A periratban hosszú listát írtak arról, hogy Musk hány pontban sértette meg a korábban kötött megállapodást. A Twitter elnöke, Bret Taylor az üggyel kapcsolatban azt írta, hogy „elszámoltatják” Muskot.

A Twitter már korábban jelezte, hogy megbízott egy ügyvédi irodát, és hogy perelheti Muskot. A milliárdos erre a hírre akkor egy mémmel reagált - a Twitteren.

Musk visszalépése nem volt előzménynélküli, május közepén ugyanis átmenetileg már felfüggesztette a Twitter megvásárlását a cég negyedéves jelentése miatt. Bár Musknak elvileg egymilliárd dolláros fájdalomdíjat kell fizetnie a Twitternek, ha eláll az üzlettől, Musk azzal érvel, hogy olyan körülmények léptek fel, ami miatt nem tartozik semmivel a cégnek.

A Twitter árfolyama azóta több mint 8 százalékot zuhant, és részvényenként több mint 50 dolláros csúcsról esett vissza.

A Twitter felvásárlásának hátterét bemutató cikkünket itt találja, az Elon Muskról készült portrénkat pedig itt.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!