Hömpölygő sárlé, közlekedési káosz, úszó autók – szétcsapott a vihar Kolozsváron

2024. augusztus 27. – 17:49

Másolás

Vágólapra másolva

Kedden délután Kolozsvárra szinte rászakadt az ég, amikor a várost elérte a vihar. Az esőzés olyan mértékű volt, hogy a csatornahálózat képtelen volt elvezetni a hirtelen felgyülemlett vízmennyiséget, aminek következtében több utca is víz alá került. A hatóságok gyorsan reagáltak, és RoAlert üzenetben figyelmeztették a lakosságot a közelgő veszélyre, tanácsolva, hogy mindenki keressen menedéket, amíg el nem múlik a vihar.

A legnagyobb káosz a Tordai úton alakult ki, ahol a körforgalom teljesen víz alá került. Az autósok megpróbáltak kikerülni az áradatot, de egyikük elakadt, és a környéken közlekedők teljesen megbénultak. Több utcában a vízszint olyan magasra emelkedett, hogy elérte a járdaszegélyt is, megnehezítve a gyalogosok közlekedését.

Fotó: Info trafic Cluj Facebook-csoport
Fotó: Info trafic Cluj Facebook-csoport

A heves esőzést kísérő viharos széllökések miatt délután négy óra körül egy fa is kidőlt, és rázuhant egy parkoló autóra. Az eset nem egyedülálló: a város több pontján is hasonló eseményekről számoltak be, és az eső okozta áradások miatt több autó is elakadt az aluljárókban. A Mărăști negyedben egy autó teljesen beragadt egy aluljáróba, ahonnan a tűzoltóknak kellett kimenteniük.

Fotó: Info trafic Cluj Facebook-csoport Fotó: Info trafic Cluj Facebook-csoport
Fotó: Info trafic Cluj Facebook-csoport

A heves eső miatt a csatornafedelek kiugrottak helyükről, a víz pedig helyenként felnyomta az aszfaltot is. A meteorológiai szolgálat szerint a narancssárga riasztás 17.30-kor véget ért, tehát az esti órákra nem várható újabb égszakadás.

Kolozsvár utcáin jelenleg szinte mindenhol hömpölyög a víz, az autósok és gyalogosok pedig tehetetlenül próbálnak átevickélni a víz alá került utcarészeken.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!