Ötödik lett a magyar színekben birkózó Muszukajev Iszmail, miután kikapott a bronzmeccsen

2024. augusztus 11. – 13:42

Ötödik lett a magyar színekben birkózó Muszukajev Iszmail, miután kikapott a bronzmeccsen
Az albán Islam Dudaev és a magyar Iszmail Muszukajev küzdelme – Fotó: Arlette Bashizi / Reuters

Másolás

Vágólapra másolva

Még a vasárnapi birkózóprogram kezdete előtt meglett a magyar színekben versenyző Muszukajev Iszmail ellenfele a bronzmérkőzésre, az albán Islam Dudaev mérkőzés nélkül jutott be a vigaszágról, miután amerikai ellenfele, Zain Retherford elfelejtett megjelenni a kötelező mérlegelésen.

A párizsi bronzmeccset a Telex beszámolója szerint Muszukajev aktívan kezdte, az albánt elég korán figyelmeztették passzivitása miatt, ez pedig fel is pörgette Dudaevet, aki megkontrázott egy akciót és átfordította a magyart. Maradt utána fogásban Muszukajev, akinek az volt a szerencséje, hogy az albán zónán kívül fejezte be az akciót, így előbb 4-0, majd 6-0 lett, de legalább nem lett vége egyből a bronzmeccsnek.

Muszukajev gyorsan 6-2-re szépített, az albánok viszont megvideóztatták az akciót, a bírók pedig úgy látták, hogy az albán is tusveszélyes helyzetbe került, amiért további két pontot kapott, de Muszukajevnek is adtak még két pontot, így 8-4 lett. Muszukajev maradt lendületben, nem is tehetett mást, ment előre, és egy levitellel már 8-6-ra visszajött, ennyi is maradt az első menet vége.

A második menet megint Dudaevnek indult jól, 12-6-ra húzott el Muszukajev mögé kerülve, majd őt átforgatva. A világbajnok magyar 12-8-ra szépített, de 1:14-gyel a vége előtt már látszódtak rajta a fáradtság jelei. Mivel Dudaevnek volt egy négypontos akciója, minimum egy ilyen, vagy öt pont kellett volna Muszukajevnek, aki tudta is ezt: fél perccel a vége előtt megcsinálta a négypontost, 12-12-re kiegyenlítve.

Dudaev két pontért videóztatott 3,8 másodperccel a vége előtt – jó videózással nyer, rosszal Muszukajjev került volna előnybe. Sajnos a bírók egy pontot adtak Dudaevnek a magyar szőnyegelhagyása miatt, innen pedig már nem volt visszaút.

Muszukajev sorban második olimpiáján kapott ki bronzmeccsen, ötödik lett. Akárcsak Tokióban, ahol szintén vesztes bronzmérkőzés után lett ötödik.

A Balkárföldön született Muszukajev a Kaukázusban nemzeti hős, mégis magyar színekben indult. Itt mutattuk be részletesebben.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!