Vigaszágon küzd tovább Incze Kriszta a párizsi olimpián

2024. augusztus 10. – 09:13

Vigaszágon küzd tovább Incze Kriszta a párizsi olimpián
Sakura Motoki és Incze Kriszta küzdelme – Fotó: Kim Kyung-Hoon / Reuters

Másolás

Vágólapra másolva

A sepsiszentgyörgyi Incze Kriszta vigaszágon folytathatja a versenyt a bronzéremért, miután legyőzője, a japán Motoki Sakura bejutott a 62 kilogrammos súlycsoport fináléjába.

A székelyföldi birkózónak ezúttal a kanadai Ana Paula Godinez Gonzalez lesz az ellenfele, amennyiben sikerül őt legyőznie, akkor már csak a norvég Grace Jacob Bullen állja az útját, hogy a dobogó harmadik fokára álljon.

A 28 éves birkózó szombaton 12 órakor lép újra szőnyegre a Champ-de-Mars Arénában.

Incze Kriszta számára mindössze 38 másodperc alatt véget ért a nyolcaddöntő, miután 4-0 arányban kikapott japán ellenfelétől, Motoki Sakurától a 62 kilogrammos súlycsoport nyitókörében. A 22 éves japán kifejezetten nehéz ellenfélnek számított, a tavalyi belgrádi világbajnokságon ezüstérmet is nyert. A Párizsba éremesélyesként induló, és az előfutamokban remek formát mutató (olimpiai rekordot evező) Cătălin Chirilă a C1 1000 méter elődöntőjében az 5. lett, ezzel pedig a B döntőbe került, amit megnyerve végül a 9. helyen zárta a versenyt.

A sepsiszentgyörgyi birkózó másodszor vesz részt a játékokon, Tokióban az észak-koreaiak visszalépése után kapott kvótát, idén nagyon boldog volt, amikor végre sikerült kiharcolnia a részvételt. Azt mondta, egyértelműen az éremszerzés a célja Párizsban.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!