Verhető ellenfeleket kaptak Szőcs Bernadették az asztalitenisz versenyek fordulójában

2024. július 25. – 11:17

Másolás

Vágólapra másolva

Szőcs Bernadette szingapúri ellenfelet kapott a párizsi olimpia asztalitenisz tornájának női egyesének szerdai sorsolásán. Jingyi Zhou jelenleg a 113. a világranglistán, tehát elvileg nem kellene gondot jelentsen a verseny 5. kiemeltjének. A marosvásárhelyi versenyzőre győzelme esetén az ukrán Margaryta Pesotska és a thaiföldi Orawan Paranang (22.) párharc továbbjutója vár.

A Román Olimpiai és Sportbizottság tájékoztatása szerint a román csapat másik női egyéni indulója, az ötödik olimpiájára készülő Elizabeta Samara (25.) is könnyebb ellenfelet kapott, a világranglistán 98. ukrán Solomiya Brateykoval találkozik a verseny első fordulójában.

Szőcs Ovidiu Ionescuval az oldalán az ausztrál Nicholas Lum és Minhyng Jee alkotta kettőssel találkozik a vegyespárosok küzdelmeinek első körében. Az ausztrál kettős a 15. helyen rangsorolt kettős a tizenhatos mezőnyben, elvileg az ő legyőzésük sem kellene gondot jelentsen. A második körben a 3. kiemelt Lim Jonghoon és Shin Yubin koreai kettős jöhet Szőcséknek.

A női csapatok versenyében az első körben az indiaiakat kapták a románok, ők sem kellene gondot okozzanak a 4. helyen rangsorolt együttesnek. Ha sikeresen veszik az első körös akadályt, akkor a Németország-Amerikai Egyesült Államok összecsapás győztesével találkoznak majd.

A vegyes párosok nyolcaddöntőjét szombaton rendezik, s ekkor kezdődnek az egyes küzdelmek is, egyelőre nem tudni, hogy Szőcsék már ekkor asztalhoz állnak, vagy majd csak vasárnap. A csapatverseny az olimpia második felében lesznek, augusztus 5-én (hétfőn) vagy augusztus 6-án (kedden) játsszák a nyolcaddöntőt.

A román csapat, és azon belül is a romániai magyarok esélyeiről ebben az anyagunkban írtunk részletesen.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!