Hatodszor indítják a Com’ON Sepsit, Sepsiszentgyörgy fiataloknak szóló részvételi programját

2024. július 19. – 13:48

Másolás

Vágólapra másolva

A Com’ON Sepsi ismét meghirdeti ifjúsági részvételi programját, amelyben a város fiataljai különféle projekteket valósíthatnak meg Sepsiszentgyörgy területén, közölték a sajtóval a szervezők, a Prospero Kulturális és Ifjúsági Egyesület és a PONT Csoport.

A programra 14–35 év közötti fiatalok jelentkezhetnek, legkevesebb 3 főből álló csoportokban. A projektek kulturális, társadalmi, sport és egyéb kreatív tevékenységek lehetnek, amelyekre a pályázó csapatok a Com’ON Sepsi által anyagi támogatást nyerhetnek. A közönségszavazás nyertesei legfeljebb 3000 lej támogatásban részesülhetnek.

A Com’ON Sepsi célja, hogy ösztönözze a város fiatal lakóit, hogy aktívan részt vegyenek városuk alakításában és fejlődésében. Az idei Com’ON Sepsin, a tavalyi évhez hasonlóan, két külön kategóriában is lehet pályázatot benyújtani: az egyik a hátrányos helyzetű fiatalok által javasolt kezdeményezések kategóriája, valamint a 14-17 éves fiatalok kategóriája.

A 2024-es kiadás fő témakörei, a korábbi évekhez hasonlóan: a közösség, az élettér, a tudás, az alkotás és az életmód. A pályázott tevékenységeknek az alábbi témák valamelyikéhez kell kapcsolódnia. A tavalyi évhez képest a program szabályzata két pontban módosult: egy személy legtöbb két kezdeményező csapatban vehet részt és egyben vállalhat csapatvezetői szerepet, illetve a támogatásból rendezvény típusú kezdeményezések esetében legtöbb 70 százalék fordítható egy típusú szolgáltató/honoráriumi költségre (pl. hangosítás, nyomtatás, előadói díj stb).

A pályázó csoportoknak augusztus 12-ig van lehetőségük projektek benyújtására az esemény megújult honlapján. A kezdeményezések technikai ellenőrzésére és elbírálására augusztus 13–14 között kerül sor A benyújtott pályázatok közül Sepsiszentgyörgy lakói választhatják ki azokat, amelyeket támogatni szeretnének, egy közönségszavazás keretében. A program hat facilitátora jelentős tapasztalattal rendelkezik különböző területeken és hasznos tanácsokkal várja pályázó csapatok jelentkezést az ötleteléstől a megvalósításig.

Amennyiben a nyertes kezdeményezések költségvetése meghaladja a 3000 lej összeget, a csoportok felelőssége az ezen érték feletti anyagi alap biztosítása. A támogatásra benyújtott programokon való részvételnek ingyenesnek kell lennie, illetve az eseményeket az szeptember 9. és december 10. közötti időszakban kell megvalósítani. A részletes szabályzat megtalálható az esemény honlapján.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!