Meghosszabbították a hőségriasztásokat

2024. július 15. – 13:02

Másolás

Vágólapra másolva

A meteorológusok meghosszabbították csütörtökig a vörös és narancssárga hőségriasztásokat, amelyek az egész ország területét lefedik.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) hétfői közlése szerint hétfőn és kedden narancssárga riasztás van érvényben Máramarosban, illetve Erdély keleti és északkeleti részében, ahol a hőmérsékleti csúcsértékek 33 és 37 Celsius-fok között alakulnak, a hőmérséklet-páratartalom mutató meghaladja a kritikus 80-as szintet.

Ugyanebben az időszakban vörös riasztás érvényes az ország több mint háromnegyedében. A hőség tovább fokozódik, a nappali csúcsértékek elérik a 37-42 fokot, a tengerparton 33-36 fok várható. A hőmérséklet-páratartalom mutató meghaladja a kritikus 80-as szintet, a hőérzet rendkívül kellemetlen lesz. Az éjszakák trópusiak maradnak, 22 fok körüli minimumokkal.

Szerdán egy újabb narancssárga hőségriasztás lép érvénybe Máramarosban, a Körösvidék és Erdély egyes részein, és Moldva északi felében. A hőmérsékleti csúcsok 33-37 fok körül alakulnak, éjszaka több helyen nem lesz 20 foknál hűvösebb.

Aznap a Bánságban, Olténiában, Munténiában, Dobrudzsában, Moldva legnagyobb részében, valamint Erdély és a Körösvidék déli részében vörös hőségriasztás lesz érvényben 37 és 42 fok közötti maximumokkal és 22-24 fok körüli minimumokkal. A tengerparton 33-36 fok várható.

A meteorológusok szerint a hét második felében fokozatosan enyhülni fog a kánikula, és főként a déli területekre korlátozódik majd. (Agerpres)

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!