Kolozsváron lehet a világ legnépszerűbb Youtube-videósa, MrBeast miatt zárhatták be a tordai sóbányát

2024. július 14. – 17:13

Kolozsváron lehet a világ legnépszerűbb Youtube-videósa, MrBeast miatt zárhatták be a tordai sóbányát
Jimmy Donaldson, azaz MrBeast, a 36. Nickelodeon Kids' Choice Awards átadóján Los Angelesben, 2023. március 4-én – Fotó: Michael Tran / AFP

Másolás

Vágólapra másolva

A világ legtöbb feliratkozóval rendelkező Youtube-csatorna gazdája, MrBeast miatt zárhatták be egy hétre a tordai sóbányát. Legalábbis ez a szóbeszéd terjed a román interneten, amelyet teljesen lázba hozott a youtuber kolozsvári és tordai jelenlétének híre.

Az elmúlt héten be volt zárva a tordai sóbánya. Először az a teljesen abszurd pletyka terjedt el, hogy katonai célokkal zárták be, nevezetesen óvóhelyet akarnak kialakítani benne. Ezt a tordai sóbányát működtető Salina Turda Rt. rögtön cáfolta, de részletesebb tájékoztatást nem adott arról, hogy miért zárták be. Azt mondták, majd a megfelelő időpontban magyarázatot adnak.

MrBeast kolozsvári feltűnése után aztán egyből lábra kapott az a szóbeszéd, hogy ő forgat egy videót a bányában. Ezt persze hivatalosan senki nem erősítette meg, de tény, többen is állítják, látták a világ legnépszerűbb Youtube-csatornájának a gazdáját.

Erről beszélt tegnap közzétett videójában gunsoLIVE nevű csatorna gazdája, akinek az elmondása szerint teljesen biztos, hogy MrBeast Kolozsváron van. A román youtuber azért olyan biztos a dolgában, mert állítólag az két testőrével egy olyan üzletbe tért be csokit vásárolni, ahol épp a barátnője dolgozik. Fotó – nem meglepő módon – nem készülhetett róla, ezért képes bizonyíték nincs a vásárlásról.

Nem ő az egyetlen, aki arról számolt be, hogy Kolozsváron van a videós. Egy Andrei Lupsa nevű fotós az Instragramján reels-videót poszolt, amin az látható, hogy MrBeast (vagy legalábbis egy hozzá nagyon hasonlító férfi) a Sétatér egyik padján ücsörög. A kép viszont nem a legjobb. Lupsa kommentben azt írta, először nem akarták elhinni, hogy MrBeastet látják, és visszafordultak ellenőrizni, de akkor megállították a biztonságiak, akik azt mondták, hogy ne fényképezzenek. Ennek ellenére készített egy felvételt, amin az is látszik, hogy a férfit megszólították, mit csinál.

A kolozsvári megjelenés hírére az élelmes marketingesek is lecsaptak, az Electric Castle egy kihívást is hirdetett, ami szerint 10 életre szóló bérletet adnak a fesztiválozónak, aki meghívja MrBeastet a kastélyba. Szóval, aki MrBeast legutolsó Insta-posztja alá kommentbe odaírja, hogy „join us at @electriccastle”, és MrBeast tényleg megjelenik a jövő heti bonchidai fesztiválon, akkor megy is a 10 bérlet.

A tordai sóbánya vasárnaptól újra látogatható 9 és 19 óra között. Az intézmény kommunikációsai is megtalálták, hogy mivel tudják egyből felkelteni a hely iránti érdeklődést, hiszen azzal osztották meg a nyitás hírét, hogy tökéletes turisztikai látványosság a forró napokon, kommentben azt is hozzáteszi valaki, hogy 12-14 Celsius-fok van a bányában.

MrBeastnek jelenleg 301 millió feliratkozója van a Youtube-on, amivel a legnépszerűbb csatornának számít.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!