Bezárták egy hétre a tordai sóbányát, de nem katonai célokkal

2024. július 9. – 16:49

Másolás

Vágólapra másolva

Nem katonai tevékenység miatt zárták be a tordai sóbányát, pontosít az azt működtető Salina Turda Rt. a Facebookon.

A vállalat bő másfél héttel ezelőtt jelentette be, hogy július 7-13. között zárva tart a környék egyik látványosságának számító tordai sóbánya. A bejelentéskor különösebb részleteket nem közöltek a bezárásról, csak annyit írtak, hogy egyedi projektnek fog otthont adni a bánya, amiről a megfelelő időpontban majd további tájékoztatást közölnek. Addig pedig a látogatók megértését kérték.

A Ziar de Cluj megjegyzi, hogy a bejelentés után az az információ kezdett el kerengeni a nyilvánosságban, hogy a sóbányában amerikai katonáknak fognak földalatti óvóhelyet kialakítani. A helyzet úgy alakult, hogy kedden már a Salina Turda vezetősége is úgy gondolta, hogy ideje megfékezni az alaptalan pletykát, és kijelentik, hogy a projektüknek „semmi köze nincs semmiféle katonai tevekénységhez”. A szövegben csak annyit jegyeznek meg, hogy „egy dokumentációs anyag megvalósítása céljából” zárták be, de bejegyzés emotikonjaiból arra lehet leginkább következtetni, hogy egy film forgatása zajlik a bányában. Azt írják, amint elkészül az anyag, a további részletekkel visszatérnek.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!