Öngyilkosjelöltnek hitt tetőfedőhöz és ittasan fenyegetőző feleséghez is riasztották a tűzoltókat

2024. július 7. – 10:51

Másolás

Vágólapra másolva

Az Ebihoreanul szerint a nagyváradi rendőrök és tűzoltók egyre gyakrabban szembesülnek indokolatlan hívásokkal. Ugyanakkor a segélykérők között vannak olyanok is időnként, akik öngyilkossági szándékra utaló jeleket mutatnak, ezért nem tehetik meg, hogy teljesen figyelmen kívül hagyják ezeket a riasztásokat.

A lap felidéz egy múlt hétfői estet, amikor egy nő azzal fenyegette a volt férjét, hogy leveti magát egy Nufărul negyedbeli lakás erkélyéről.

A riasztott tűzoltók ezért egy felfújható párnával siettek a helyszínre, azonban nem kellett használniuk, mert – mint kiderült – a nőnek valójában nem voltak sötét gondolatai, viszont magas volt a véralkoholszintje, valószínűleg ez is közrejátszhatott abban, hogy öngyilkossággal fenyegetőzött.

Igazi meglepetésben volt azonban része annak a mesterembernek, akit egy lakóház tetőzete szigetelésének az ellenőrzésére hívtak ki.

Az Ebihoreanul szerint amikor kimászott a tetőre, az egyik szomszédos épület lakója meglátta őt, és mivel nem értette, mit keres ott, azt hitte, hogy öngyilkosságra készül. Hogy megelőzze a szerencsétlenséget, felhívta a 112-es segélyhívót.

A tűzoltók meg is jelentek, azonban mentésre nem volt szükség, visznot a lap szerint a tetőfedőre alaposan ráhozták a frászt, amikor hirtelen megjelentek.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!