Pár napig tartó lehűlés szakítja meg a kánikulát

2024. július 2. – 08:16

Másolás

Vágólapra másolva

A következő két hétben néhány napig tartó lehűlés szakítja meg a kánikulát az egész országban, számottevő csapadékra július első napjaiban lehet számítani – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat július 1-14. közötti időszakra vonatkozó előrejelzéséből.

A hétfőn közzétett prognózis szerint a Bánságban, Körösvidéken és Erdélyben a hónap első napjaiban 34-35 Celsius-fokról 23-27 fokra csökken a hőmérsékleti csúcsértékek regionális átlaga. Július 4-től fokozatos felmelegedés várható, majd július 7-én a nappali maximumok átlaga eléri ismét a 30-33 fokot. Az éjszakai minimumok 13 és 20 fok között alakulnak, ezen a héten hűvösebb lesz az idő hajnalban, mint a következő héten. Július első napjaiban időszakosan zivatarossá válik az idő, utána a következő hét végéig nem várható számottevő csapadék.

A hegyekben a hét elején néhány napig szintén lehűl, majd ismét felmelegszik a levegő, a következő héten pedig nem várhatók jelentősebb hőmérséklet-ingadozások. A maximális értékek átlaga a kezdeti 22-24 fokról szerdáig 14-15 fokra csökken, majd július 8-ig 22 fokra emelkedik. Az éjszakai minimumok átlaga 13-14 fokról 8-9 fokra mérséklődik a hét közepéig, majd 13 fokra emelkedik, és ezen a szinten marad a jövő hét végéig. Zivataros időjárásra a hét elején és július 10. után lehet számítani. (Agerpres)

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!