Egy felmérés szerint Brassó, Nagyvárad és Kolozsvár Románia legbiztonságosabb városai

2024. június 19. – 10:43

Másolás

Vágólapra másolva

A Storia T.R.A.I. indexe szerint Kolozsvár és Brassó azok a romániai városok, ahol a lakosok a legbiztonságosabbnak érzik magukat, írja a NewsBv.

A lap szerint Brassó 83 ponttal az első helyen áll Románia legbiztonságosabb városainak listáján. A második helyen Nagyvárad (81,8), majd Kolozsvár (81,5) következik. Nagyszeben 80,7-es pontszámmal a negyedik helyen áll.

Csíkszereda és, Sepsiszentgyörgy egyaránt 78,4 pontot kapott. Marosvásárhely 75,5, Szatmárnémeti 73,9 pontot kaptak.

Az ország legbiztonságosabb városrészeinek top 10-es listáján nem kevesebb, mint 7 található Kolozsváron. Brassónak két városnegyede is az ország 10 legbiztonságosabb városnegyede között van.

A T.R.A.I. Index összegyűjti a Google Traffic, a Google Places, az Airly, a Storia adatait, mind pedig a szubjektív adatokat, amelyeket a platformon szereplő városrészek lakóitól kapnak. A rangsor alapelve, hogy minél közelebb van a pontszám a 100-hoz, annál biztonságosabbnak ítélik a várost vagy a városnegyedet.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!