Sírkövekre készít QR-kódokat két vállalkozó szellemű bukaresti diák

2024. június 5. – 12:30

Másolás

Vágólapra másolva

QR-kódokat készít sírkövekre két bukaresti diák. A magukat Soul Star csapatnak nevező vállalkozó szellemű fiatalok egy külföldön látott ötletet próbálnak meghonosíani Romániában, írja a G4Media.

Lényegében olyan, sírkövekre erősíthető táblácskákat készítenek, melyekbe QR-kódot gravíroznak, aminek segítségével elérhető egy fotó-, illetve videógyűjtemény, melynek tartalmát a jogosult hozzátartozók töltik fel. Egy ilyen kód Romániában a G4Media szerint125 lejbe kerül.

„Egyelőre iroda nélkül működünk, és nincs alkalmazottunk. Az üzlet minden részét mi intézzük, a QR-kódok generálásától és a táblák gravírozásától kezdve a rendeléskezelésen át az ügyfélkapcsolatokig. A kezdeti befektetés szerény volt, a lemezek gravírozásához szükséges berendezések beszerzésére és az online platform fejlesztésére összpontosítottunk” – idézi a sajtó fiatal vállalkozókat.

Egy ilyen termék létrehozásának folyamata az egyes QR-kódok egyedi, személyre szabott elkészítésével kezdődik.

„Miután létrehoztuk a kódot, kiváló minőségű alumínium- vagy PVC-lemezekre gravírozzuk. Az ügyfél megkapja a QR-kódot, és a QR-kód beolvasásával lehetősége van feltölteni a kívánt fényképeket és videókat. Így az emlékek hozzáférhetők és tartós módon maradnak meg” – mutatott rá az egyik diák.

A QR-kód képeket és videókat is tartalmazhat. Minden egyes kód akár 100 médiafájlt is tárolhat, így elegendő helyet biztosítva az ügyfelek legértékesebb emlékeinek.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!