Sírkövekre készít QR-kódokat két vállalkozó szellemű bukaresti diák

2024. június 5. – 12:30

Másolás

Vágólapra másolva

QR-kódokat készít sírkövekre két bukaresti diák. A magukat Soul Star csapatnak nevező vállalkozó szellemű fiatalok egy külföldön látott ötletet próbálnak meghonosíani Romániában, írja a G4Media.

Lényegében olyan, sírkövekre erősíthető táblácskákat készítenek, melyekbe QR-kódot gravíroznak, aminek segítségével elérhető egy fotó-, illetve videógyűjtemény, melynek tartalmát a jogosult hozzátartozók töltik fel. Egy ilyen kód Romániában a G4Media szerint125 lejbe kerül.

„Egyelőre iroda nélkül működünk, és nincs alkalmazottunk. Az üzlet minden részét mi intézzük, a QR-kódok generálásától és a táblák gravírozásától kezdve a rendeléskezelésen át az ügyfélkapcsolatokig. A kezdeti befektetés szerény volt, a lemezek gravírozásához szükséges berendezések beszerzésére és az online platform fejlesztésére összpontosítottunk” – idézi a sajtó fiatal vállalkozókat.

Egy ilyen termék létrehozásának folyamata az egyes QR-kódok egyedi, személyre szabott elkészítésével kezdődik.

„Miután létrehoztuk a kódot, kiváló minőségű alumínium- vagy PVC-lemezekre gravírozzuk. Az ügyfél megkapja a QR-kódot, és a QR-kód beolvasásával lehetősége van feltölteni a kívánt fényképeket és videókat. Így az emlékek hozzáférhetők és tartós módon maradnak meg” – mutatott rá az egyik diák.

A QR-kód képeket és videókat is tartalmazhat. Minden egyes kód akár 100 médiafájlt is tárolhat, így elegendő helyet biztosítva az ügyfelek legértékesebb emlékeinek.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!